search icon

business stories

Οικογένεια Τίγκα: Πάλι στο σφυρί το ακριβότερο – κάποτε – ακίνητο στην Ελλάδα

Νέα προβλήματα για τους «βασιλιάδες» της παραλιακής - Μπορεί η Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα να κρατάει τον θρόνο της στον ΝΟΒ, όπου επανεξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 66%, όμως στις 25 Μαΐου ξαναβγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 14,65 εκατ. ευρώ το ακίνητο της οικογένειας στο Λαγονήσι

Μπορεί πρόσφατα η κυρία Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα (στην κεντρική φωτο) να επανεξελέγη θριαμβευτικά πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, ωστόσο η ικανοποίηση από αυτή τη νέα «ψήφο εμπιστοσύνης» προς το πρόσωπό της «σκιάζεται» από τον επαναληπτικό πλειστηριασμό για το ακριβοθώρητο επενδυτικό ακίνητο της οικογένειας στο Λαγονήσι.

Πρόκειται για το κτήμα των 20 στρεμμάτων με το ημιτελές συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό του οποίου είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ» στο φύλλο της 13ης Ιουνίου 2021.

 

«Δεμένοι» με τη Βουλιαγμένη

Η οικογένεια Τίγκα συγκαταλέγεται στις πλέον επιφανείς της Βουλιαγμένης, όπου και διαμένει επί σειρά ετών. «Ενεργό στοιχείο» της τοπικής κοινωνίας, χωρίς ωστόσο ίχνος περιττής προβολής. Για αυτό, άλλωστε, και το ζεύγος του Ευγένιου Τίγκα και της Στέλλας Λαζάρου-Τίγκα είναι από τα… λιγότερο φωτογραφημένα. Πέραν των προσωπικών συναναστροφών και των απαραίτητων κοινωνικών σχέσεων, η μόνη «εξωστρεφής» δραστηριότητα αφορά την ενασχόληση της κυρίας Λαζάρου-Τίγκα με τον Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης, η αφοσίωσή της στον οποίο αναγνωρίζεται από τα μέλη του εδώ και μια δεκαπενταετία κατά την οποία εκείνη κρατάει στιβαρά το «πηδάλιο».

Για να ξεκινήσουμε από τα ευχάριστα, λοιπόν, η κυρία Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο Καβούρι την Κυριακή 20 Μαρτίου επανεξελέγη με ποσοστό 66% και 284 ψήφους έναντι 118 ψήφων του ανθυποψηφίου της Θεόδωρου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος αν και αυτοδιοικητικό στέλεχος της περιοχής δεν κατάφερε να απειλήσει την κυριαρχία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυριαρχία αυτή αποτυπώνεται και στη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου, όπου τα 8 από τα 10 μέλη του φέρονται να ανήκουν στον στενό πυρήνα των συνεργατών της προέδρου. Ο δε ηττημένος υποψήφιος πρόεδρος εξελέγη μέλος του Δ.Σ. καθώς συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 25%.

Το έργο της όλα αυτά τα χρόνια χαίρει προφανώς ιδιαίτερης εκτίμησης καθώς, όπως έχει δηλώσει «σε πείσμα των καιρών ο ΝΟΒ υπηρέτησε και θα υπηρετεί το αθλητικό ιδεώδες, προσφέροντας ταυτόχρονα πλούσιο κοινωνικό έργο». Κάτι που φάνηκε και πρόσφατα με την άμεση συστράτευση του Ομίλου στην κινητοποίηση του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την Ουκρανία.

Στο παρελθόν έχει εκφράσει και το παράπονό της για το γεγονός ότι τα αθλήματα του υγρού στίβου ενώ είναι εξίσου εντυπωσιακά και συναρπαστικά δεν ελκύουν το ενδιαφέρον χορηγών όχι μόνο σε σωματειακό επίπεδο αλλά ούτε καν σε εθνικό, μολονότι οι εθνικές ομάδες τους φέρνουν σε συστηματική βάση μετάλλια. «Είναι κρίμα, ειδικά για την Ελλάδα που το υγρό στοιχείο και η θάλασσά μας από την αρχαιότητα έκαναν γνωστό τον πολιτισμό μας, μας έδωσαν δύναμη με τον εμπορικό στόλο μας και κυρίως ευρύνοια», όπως είχε τονίσει.

Ολοι πάντως αναγνωρίζουν τον μαχητικό χαρακτήρα της, αλλά και τον άνεμο εκσυγχρονισμού που έφερε στον ιστορικό σύλλογο που συμπληρώνει φέτος 85 χρόνια ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, εδώ και λίγο καιρό ο ΝΟΒ προχώρησε σε αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας και πλέον η είσοδος των μελών και των οικογενειών τους πραγματοποιείται με τη χρήση των βιομετρικών χαρακτηριστικών τους. Δηλαδή, για να μπεις και να βγεις αρκεί να κοιτάξεις την ειδική οθόνη που βρίσκεται στην είσοδο και την έξοδο, οπότε και οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα. Εάν βέβαια είσαι μέλος…

Το «μπρος-πίσω» για το «φιλέτο» στο Λαγονήσι

Στο φόντο όλων αυτών, πάντως, ξαναβγαίνει στο σφυρί η περίφημη ιδιοκτησία της οικογένειας Τίγκα στο Λαγονήσι η οποία ανήκε στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Starlet Κτηματική.

Ευγένιος Τίγκας

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το ακίνητο θεωρείτο κάποτε το ακριβότερο προς πώληση στην Ελλάδα. Προ οκταετίας και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, όταν αναζητείτο μέσω διεθνών μεσιτικών γραφείων ο… επόμενος ιδιοκτήτης, στελέχη της αγοράς το εκτιμούσαν στα 35 εκατ. ευρώ, αλλά το ζεύγος Τίγκα ζητούσε 10 εκατ. παραπάνω, δηλαδή 45 εκατ. ευρώ. Τιμή ιδιαίτερα «αλμυρή», όπως αποδείχθηκε, ακόμη και για τους ισχυρούς του χρήματος όπου απευθύνονται αυτά τα γραφεία.
Ετσι, το ακίνητο έμεινε απούλητο και στη συνέχεια άρχισε η περιπέτεια… Η πρώτη κατάσχεση έγινε το 2017 (με τη διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να αναφέρεται σε συνολική απαίτηση της Τράπεζας Πειραιώς ύψους 15.371.221,79 ευρώ) και η δεύτερη τον Ιούνιο του 2020, για 1 εκατ. ευρώ προς ικανοποίηση μέρους της αξίωσης της τράπεζας συνολικού ποσού 10.106.043 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το 2008 είχε εγγραφεί προσημείωση υποθήκης κατά της Starlet Κτηματική και υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για ποσό 23.040.000 ευρώ.
Τελικά πήρε τον δρόμο για το ηλεκτρονικό σφυρί, το οποίο είχε προγραμματιστεί να χτυπήσει στις 10 Μαρτίου 2021 με τιμή πρώτης προσφοράς 10,5 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς. Ωστόσο, στις 17 Φεβρουαρίου 2021 κατατέθηκε ανακοπή από τη Starlet Κτηματική, με αίτημα διόρθωσης της τιμής. Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποστήριζε ότι η αξία του κατασχεθέντος ακινήτου ήταν τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ, επικαλούμενη ως στοιχεία σύγκρισης ακόμη και τις υπό κατασκευή βίλες του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, «από την παράθεση των συγκριτικών στοιχείων προκύπτει ότι μεταξύ αυτών έχει περιληφθεί και ακίνητο που βρίσκεται εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Four Seasons στον Αστέρα Βουλιαγμένης, ήτοι σε διαφορετικό σημείο από αυτό που βρίσκεται το κρινόμενο και διαφορετικών προδιαγραφών και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό στοιχείο, ενώ οι λοιπές τιμές εξικνούμενες σε ποσά της τάξεως των 21.500 ευρώ ανά τ.μ., περίπου, δεν πιθανολογείται ότι αντικατοπτρίζουν ζητούμενες τιμές πώλησης, ούτε πιθανολογήθηκε η πραγματοποίηση δικαιοπραξίας με τις τιμές αυτές, καθώς αναφέρονται σε εξειδικευμένα πολυτελή και υπερπολυτελή ακίνητα που βρίσκονται στο συγκρότημα του Αστέρα, στο Μεγάλο Καβούρι Βουλιαγμένης, στη Σαρωνίδα, όπου επικρατούν άλλες τιμές».

Τελικά, στις 2 Μαρτίου 2021, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή και διέταξε την αύξηση της τιμής πρώτης προσφοράς στα 14,65 εκατ. ευρώ. Το δικαστήριο συνεκτίμησε διάφορα στοιχεία και δεδομένα, όπως ότι «βρίσκεται σημαντικά υψηλότερα σε υψόμετρο σε σχέση με τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται άμεση πρόσβαση σε αυτή, έχοντας όμως ανεμπόδιστη θέα», καθώς και το γεγονός ότι είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο, καθώς πλέον οι όροι δόμησης της περιοχής μεταβλήθηκαν και σήμερα επιτρέπονται μόνο χρήσεις προς εγκαταστάσεις λουομένων και εξυπηρέτησης του ναυταθλητισμού. Επομένως, το ακίνητο, λόγω προγενέστερης αδειοδότησης, «έχει επ’ αόριστον δυνατότητα αποπεράτωσης».

Στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται μνεία για «την εξαιρετική τοποθεσία του ακινήτου, την εξασφάλιση νομιμότητας μεγάλων επιφανειών κατοικίας σε μια περιοχή όπου απαγορεύεται πλέον οιαδήποτε νέα ανάπτυξη όμοιας χρήσης, την επιφάνεια του οικοπέδου, η οποία επιτρέπει τη λειτουργική αυτονόμηση των τριών κτιρίων, την εύκολη πρόσβαση του ακινήτου με εγγύτητα στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου». Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι απευθύνεται, κυρίως, σε επενδυτές εξωτερικού και, συνεπώς, «δύναται να διατεθεί εκτός εγχωρίου αγοράς». Χωρίς, όμως, αυτό να έχει επιβεβαιωθεί τα προηγούμενα χρόνια…

Η αυξημένη τιμή, η αναστολή και ο νέος πλειστηριασμός

Ο νέος πλειστηριασμός με την αυξημένη τιμή εκκίνησης στα 14,65 εκατ. ευρώ προγραμματίστηκε για τις 23 Ιουλίου 2021. Ωστόσο, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, δηλαδή μία ημέρα μετά το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος», πέρασε σε κατάσταση αναστολής. Κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να έγιναν κάποιες κινήσεις συμβιβασμού μεταξύ της οφειλέτριας εταιρείας και της επισπεύδουσας τράπεζας.

Εκ του αποτελέσματος, πάντως, φαίνεται ότι αυτές οι κινήσεις δεν πέτυχαν τον στόχο τους, καθώς το ακίνητο στις 28 Μαρτίου αναρτήθηκε ξανά στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με προγραμματισμό για τις 25 Μαΐου και με την ίδια τιμή πρώτης προσφοράς (14,65 εκατ. ευρώ).

 

Με βάση την κατασχετήρια έκθεση, πρόκειται για ένα οικόπεδο (πρώην αγροτεμάχιο) άρτιο και οικοδομήσιμο -έκτασης 20 στρεμμάτων (19.756,50 τ.μ.)- στο Λαγονήσι, λίγο πριν το συγκρότημα Grand Resort Lagonissi, που βρίσκεται στην άκρη μιας μικρής χερσονήσου, εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού. Το ακίνητο αποκτήθηκε από τη Starlet Κτηματική το 2003 λίγο μετά τη σύστασή της.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αρχική άδεια οικοδομής του 1983, το γήπεδο είχε μέγεθος περίπου 19.757 τ.μ. Με αναθεώρηση της άδειας που πραγματοποιήθηκε το 1989 αναφέρεται ότι το γήπεδο διασπάστηκε σε δύο τμήματα (3.038,49 τ.μ. και 16.718,49 τ.μ.), ωστόσο στην έκθεση εκτίμησης εξετάστηκε ως σύνολο.
Μέσα στο κτήμα υπάρχει ημιτελές συγκρότημα πολυτελών κατοικιών που άρχισε να χτίζεται το 1995, συνολικής επιφάνειας 2.093,50 τ.μ.

Ειδικότερα το πρώτο κτίριο αποτελείται από υπόγειο, επιφάνειας 115,21τ.μ. και ισόγειο 150,00 τ.μ., με καθιστικό με τζάκι, χώρο τραπεζαρίας, κουζίνα, WC ξένων, κλίμακα καθόδου στα υπνοδωμάτια, κλίμακα καθόδου προς το υπόγειο, ένα υπνοδωμάτιο master με en-suite λουτρό και γκαρνταρόμπα και ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο με en-suite λουτρό.

Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από ισόγειο όροφο 912,00 τ.μ. και υπόγειο 331,50 τ.μ., που περιλαμβάνουν:

■ δυτικό διαμέρισμα 168,75τ.μ. με χώρο εισόδου, καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, διάδρομο, WC ξένων, ένα υπνοδωμάτιο master με en-suite λουτρό, ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο και ένα επιπλέον λουτρό,
■ ανατολικό διαμέρισμα 162,75τ.μ. με χώρο εισόδου, καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία ως ενιαίο χώρο, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, διάδρομο, WC ξένων, ένα υπνοδωμάτιο master με en-suite λουτρό, ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο και ένα επιπλέον λουτρό,
■ νοτιοδυτικό διαμέρισμα 173,15τ.μ. με χώρο εισόδου, καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία ως ενιαίο χώρο, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, διάδρομο, WC ξένων, δύο υπνοδωμάτια με en-suite λουτρά, το ένα εκ των οποίων περιλαμβάνει και γκαρνταρόμπα,
■ νοτιοανατολικό διαμέρισμα 167,50τ.μ. με χώρο εισόδου, καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, διάδρομο, WC ξένων, ένα υπνοδωμάτιο master με en-suite λουτρό, ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο και ένα επιπλέον λουτρό,
■ βορειοδυτική μεζονέτα 173,99 τ.μ., με δύο υπνοδωμάτια με en-suite λουτρά, καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία, κουζίνα και ένα master υπνοδωμάτιο με en-suite λουτρό, WC ξένων, δωμάτιο υπηρεσίας,
■ βορειοανατολική μεζονέτα 173,99 τ.μ., με αντίστοιχες υποδομές.

Το τρίτο κτίριο αποτελείται από ισόγειο όροφο 650,10 τ.μ. (με υπόγειο 92,00 τ.μ. που περιλαμβάνει λεβητοστάσιο, τρεις αποθήκες, διάδρομο, τέσσερα WC και ένα αίθριο) και ισόγειο 686,16 τ.μ. με χώρο εισόδου, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκες, WC ξένων, τρία υπνοδωμάτια, το ένα εκ των οποίων master με en-suite λουτρό και γκαρνταρόμπα, και ένα επιπλέον λουτρό.

Το δεύτερο και το τρίτο κτίριο είναι σχεδόν ενιαία, ενώ το πρώτο βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του οικοπέδου. Ακόμη, αποπερατωμένο είναι μόνο ένα τμήμα του τρίτου κτιρίου και τα υπόλοιπα βρίσκονται, σύμφωνα με την έκθεση, σε ημιτελή κατάσταση και συγκεκριμένα στο στάδιο των επιχρισμάτων.
Κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι «φέρουν αρκετές σημαντικές φθορές και χρήζουν ανακαίνισης».
Επίσης, ο περιβάλλων χώρος είναι αδιαμόρφωτος, ενώ το οικόπεδο «φέρει περίφραξη στην πρόσοψή του, από μάντρα από μπετόν και συρματόπλεγμα που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι κατεστραμμένο».

Η μεγάλη περιουσία και ο «ανασχηματισμός» στις εταιρείες

Η οικογένεια Τίγκα εκτιμάται ότι κατέχει μεγάλη ακίνητη περιουσία στα νότια προάστια, ενώ τουλάχιστον κατά το παρελθόν είχε διακριτική παρουσία και στον τομέα της ναυτιλίας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την περίοδο 2013-14 είχε βγάλει προς πώληση εκτός από το παραπάνω ακίνητο στο Λαγονήσι και μια έπαυλη 750 τ.μ. στη Σαρωνίδα, κατασκευής του 1980, με τεράστια πισίνα, μεγάλο κήπο, μέχρι και μικρή ιδιωτική παραλία, για την οποία ζητούσε 25 εκατ. ευρώ.
Η δραστηριότητα των Τίγκα στο real estate αναπτύσσεται μέσω διαφόρων εταιρειών, όπως η Starlet Κτηματική, η Καβούρι Α.Ε. και η Pluto Κτηματική. Με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά τους στοιχεία (για χρήσεις προ τετραετίας-πενταετίας), εμφανίζονται με σημαντικό ενεργητικό (22,6 εκατ. η Starlet, 34,46 εκατ. η Καβούρι Α.Ε.), αλλά και με υψηλές υποχρεώσεις και δάνεια, όπως 33,7 εκατ. για την Καβούρι και 22,1 εκατ. για τη Starlet, καθώς και με ζημιές που τουλάχιστον για τις δύο εταιρείες ξεπερνούσαν τα 4,3 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, υπήρξαν και κάποιες διοικητικές αλλαγές σε αυτές τις εταιρείες. Συγκεκριμένα, στη Starlet Κτηματική πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο Ευγένιος Τίγκας και αντιπρόεδρος η Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα, αλλά στη θέση του μέλους του Δ.Σ. τον Ιωάννη Τίγκα διαδέχθηκε στις 15 Ιουλίου 2021 ο κ. Γεώργιος Τίγκας, υιός του ζεύγους. Επίσης, στην Καβούρι Α.Ε. η σκυτάλη έχει περάσει στη νέα γενιά της οικογένειας. Ετσι ενώ και σε αυτήν επικεφαλής ήταν μέχρι πέρυσι ο Ευγένιος Τίγκας και η Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα, από τις 5 Αυγούστου 2021 ανέλαβε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Θεοφάνη Τίγκα, αντιπρόεδρο τον Γεώργιο Τίγκα και μέλος τον Δημήτριο Τίγκα, ενώ εξελέγησαν και δύο αναπληρωματικά μέλη, η Κλεονίκη Τίγκα και ο Ευφρόσυνος-Αντώνιος Γεωργιάδης.

Η εκκρεμότητα με το «Voula Project»

Σε δικαστική εκκρεμότητα βρίσκεται όμως και άλλη μια υπόθεση η οποία εμμέσως αφορά και την οικογένεια Τίγκα. Πρόκειται για την «επόμενη μέρα» των Κτημάτων Κόνιαρη στη Βούλα, στην περιοχή «Εφοπλιστικά», μια έκταση 71 στρεμμάτων που κληροδοτήθηκε το 1963 στο Μουσείο Μπενάκη.
Μετά από πέντε δεκαετίες, το 2008, το Μουσείο προχώρησε σε διαγωνισμό για την πώλησή τους και πλειοδότης αναδείχθηκε ο Ευγένιος Τίγκας με τίμημα ύψους 101 εκατ. ευρώ. Οπως προβλεπόταν στους όρους του διαγωνισμού, ο επιχειρηματίας έδωσε ως προκαταβολή 30 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια και δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο η χώρα εισερχόταν στην οικονομική κρίση, ο κ. Τίγκας υπαναχώρησε, προσφεύγοντας στο Πρωτοδικείο για να πάρει πίσω τα 30 εκατ. ευρώ. Εκτοτε ξεκίνησε μια σκληρή διαμάχη με το Μουσείο Μπενάκη, που μετά την πρωτόδικη απόφαση μεταφέρθηκε στις αίθουσες του Εφετείου, για να φτάσει τελικά στον Αρειο Πάγο.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, που εκδόθηκε την άνοιξη του 2019, δικαίωσε τον επιχειρηματία, μετά από έναν δεκαετή δικαστικό μαραθώνιο, κατά τη διάρκεια του οποίου επιστρατεύτηκαν μεγάλα δικηγορικά γραφεία.
Η τελευταία δικαστική απόφαση επιδίκασε υπέρ του Ευγένιου Τίγκα το κεφάλαιο και τους τόκους ανεβάζοντας την απαίτησή του στα 51 εκατ. ευρώ.

Το Μουσείο Μπενάκη, όμως, δεν είχε τα κεφάλαια για να ικανοποιήσει αυτή την απαίτηση. Γεγονός που, κατά πολλούς, αποτέλεσε τον βασικό λόγο που οδηγήθηκε το 2020 σε νέο διαγωνισμό για το «φιλέτο» των 71 στρεμμάτων. Σε αυτό τον διαγωνισμό επικράτησε το σχήμα Hines-Henderson Park, προσφέροντας τίμημα περί τα 50 εκατ. ευρώ, με στόχο να προχωρήσει σε επένδυση 200 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία 400 πολυτελών κατοικιών.
Η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που επιθυμεί την αξιοποίηση της έκτασης για λογαριασμό του.
Στη συνέχεια, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος δικαστικής αντιπαράθεσης, ενώ στο μεταξύ η κοινοπραξία Hines-Henderson Park περιόρισε το «Voula Project» στα 136 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία 250-300 κατοικιών.

Το project τον Αύγουστο του 2021 έλαβε και το πράσινο φως της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.
Από τον περασμένο Νοέμβριο η διαμάχη μεταξύ δήμου και επενδυτών μεταφέρθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την κατάθεση από τον δήμο αίτησης ακύρωσης απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής. Αγνωστο παραμένει εάν και κατά πόσο το Μουσείο Μπενάκη έχει προχωρήσει στην πληρωμή της απαίτησης της πλευράς Τίγκα.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι υποχρεούνται φέτος να κάνουν την πρώτη φορολογική δήλωση

Τι προβλέπουν κορυφαία στελέχη αεροπορικών για το ελληνικό καλοκαίρι

Εκλογές – θρίλερ στη Γαλλία: Στη μια μονάδα η διαφορά Μακρόν – Λεπέν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Exit mobile version