Επιμένουν, παρά τον κορωνοϊό, οι Γάλλοι της Boissée Finances για το ξενοδοχείο που θέλουν να κατασκευάσουν στην οδό Πατησίων, ένα project αρχικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ περίπου, εκεί όπου στεγαζόταν στο παρελθόν το ιστορικό θερινό θέατρο Αθήναιον.
Εστω κι αν η προηγούμενη μελέτη, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία μονάδας 600 κλινών με κτίριο 10 ορόφων, απορρίφθηκε από τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Πολιτισμού, οι επενδυτές τώρα επανέρχονται, με νέα, τροποποιημένη πρόταση, την οποία έχουν υποβάλει προς έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων. Σημειωτέον ότι η προηγούμενη πρόταση της Boissée Finances, που έχει μισθώσει το ακίνητο με μακροχρόνια παραχώρηση από την ιδιοκτήτρια Τριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών δεν είχε εγκριθεί με το σκεπτικό ότι «διαταράσσει τη συνέχεια και το αρχιτεκτονικό ύφος του αστικού μετώπου της της οδού Πατησίων έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου, κηρυγμένου μνημείου». Για το επενδυτικό σχέδιο και ειδικά σε σχέση με το μέγεθος και το ύψος της νέας μονάδας υπήρξαν αντιδράσεις και από φορείς της περιοχής, δεδομένου ότι το ακίνητο βρίσκεται απέναντι από το Μουσείο και πολύ κοντά στο Πολυτεχνείο, ενώ τώρα η νέα μελέτη έχει τροποποιηθεί προκειμένου να πληροί τους όρους που θέτουν οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού.
Η Boissée Finances με έδρα στη Γαλλία έχει δραστηριότητα στους τομείς της ανάπτυξης, χρηματοδότησης, επενδύσεων και διαχείρισης στον κλάδο της φιλοξενίας, ενώ διατηρεί στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, συνεργασίες με μεγάλα ξενοδοχειακά ονόματα μεταξύ των οποίων οι Accor, Marriott κ.α.. Στο χαρτοφυλάκιό της (άμεσα και έμμεσα) περιλαμβάνονται πάνω από 80 μονάδες στη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία συνολικής δυναμικότητας άνω των 9.200 δωματίων. Στη Γαλλία βρίσκονται πάνω από τα μισά ξενοδοχεία του χαρτοφυλακίου της ενώ η Ελλάδα είναι η επόμενη βασική αγορά για τον όμιλο, από τις μεγάλες τουριστικές αγορές της Μεσογείου.
Για τη νέα μονάδα της Πατησίων, στον αριθμό 55, στη συμβολή της οδού με τη Μάρνη 2, εφόσον δοθεί το ‘’πράσινο φως’’ από το υπουργείο Πολιτισμού, το πλάνο περιλαμβάνει -κατά πάσα πιθανότητα- συνεργασία με την Accor και ειδικά με το brand Ιbis, από τα πιο ‘’οικονομικά’’ brands του ομίλου, που προσφέρουν όμως καλή σχέση ποιότητας- τιμής.
Επισημαίνεται εδώ ότι η αρχική μίσθωση για περίοδο 25+25 χρόνια από την Τριάντειο Σχολή για το ακίνητο των 1.915 τ.μ. έγινε το 2016 με προοπτική τη δημιουργία μονάδας 377 κλινών και προβλεπόμενη λειτουργία το 2019. Ωστόσο, ο μακρύς δρόμος των αδειοδοτήσεων καθώς και η αλλαγή του πλάνου των Γάλλων που προχώρησαν σε συμφωνία και για όμορο ακίνητο, έφερε τη μετάθεση του χρονοδιαγράμματος προς τα πίσω, σε συνδυασμό βέβαια και με την αναθεώρηση της επένδυσης ως προς το μέγεθος.
Από την πλευρά τους, οι επενδυτές θεωρούν ότι στην περιοχή υπάρχει έλλειμμα σε καλά ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας, άποψη την οποία διατηρούν ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία, όπου ο τουρισμός της Αθήνας έχει καταρρεύσει, με άγνωστη ακόμη την ανάκαμψη της αγοράς λόγω της πανδημίας. Βέβαια, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές στο ΝΜ «όταν λειτουργήσει (σ.σ. εφόσον φυσικά εγκριθεί η μελέτη από τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Πολιτισμού) το σκηνικό θα έχει αλλάξει πλήρως, αφού οι προοπτικές της Αθήνας ως προορισμού παραμένουν και στη μετά Covid 19 περίοδο».
Διαβάστε περισσότερα
Τίμερμανς: Όχι στην πρόταση Όρμπαν για τον μηχανισμό ελέγχου του κράτους δικαίου
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Φορολογική ελάφρυνση για τις οπτικοακουστικές παραγωγές
ΥΠΟΙΚ: Επανένταξη οφειλετών στις 100 – 120 δόσεις πληρώνοντας τη δόση Δεκεμβρίου