Η βρετανική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων Bentley αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω της απειλής επιβολής δασμών από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και της μειωμένης ζήτησης από την Κίνα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Bentley, Frank-Steffen Walliser, δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει διάφορα σενάρια για την αντιμετώπιση των δασμών, με πιθανότερο την μετακύλιση του κόστους στους πελάτες. Η Bentley, θυγατρική της γερμανικής Volkswagen, ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 373 εκατ. ευρώ για το 2024, μειωμένα κατά περισσότερο από το ένα τρίτο σε σχέση με τα 589 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους.
Η μεταφορά της παραγωγής στις ΗΠΑ θεωρείται απίθανη για την Bentley, καθώς η φήμη της βασίζεται στην παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Crewe του Cheshire. Ωστόσο, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων της ως απάντηση στις εξελίξεις του παγκόσμιου εμπορίου, χωρίς να επηρεαστούν σημαντικά οι πωλήσεις. Η premium μάρκα Audi της Volkswagen εξετάζει επίσης τη μετακύλιση μέρους των δασμών στους πελάτες μέσω αυξήσεων τιμών, αναζητώντας τη “χρυσή τομή” μεταξύ αυξήσεων τιμών και προσαρμογής της παραγωγής.
Η Bentley σημείωσε έσοδα 2,6 δισ. ευρώ το 2024, χωρίς να δημοσιεύσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν, ενώ το 2023 είχε παραδώσει 13.560 οχήματα. Η εταιρεία μετατοπίζει την εστίασή της στην “αξία έναντι του όγκου”, στοχεύοντας σε υψηλότερα έσοδα ανά πωλούμενο αυτοκίνητο. Περίπου το 70% των αγοραστών επιθυμούν εξατομικευμένα οχήματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα πελάτη που ζήτησε τρισδιάστατα εκτυπωμένες λεπτομέρειες από ροζ χρυσό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του το 2024.
Η πτώση των κερδών το 2024 αποδίδεται κυρίως στη μειωμένη ζήτηση από την Κίνα, λόγω επιβράδυνσης της κατανάλωσης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, που επηρεάζει τις πωλήσεις πολυτελών αγαθών. Ο επικεφαλής οικονομικών της Bentley, Jan-Henrik Lafrentz, εξέφρασε την ελπίδα για εξομάλυνση της κινεζικής ζήτησης φέτος, γεγονός που θα βοηθήσει την εταιρεία να επενδύσει στη μετάβαση προς τα ηλεκτρικά οχήματα.
Η Bentley ανέβαλε την κυκλοφορία ενός προγραμματισμένου ηλεκτρικού SUV για το 2026, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται το 2027, λόγω προσαρμογής στη χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα καθυστερήσει το τέλος της πώλησης βενζινοκίνητων αυτοκινήτων για το 2035, πέντε χρόνια αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Παρά τις προκλήσεις, η Bentley αναμένει ότι τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα θα είναι εξίσου κερδοφόρα με τα βενζινοκίνητα και τα νέα υβριδικά μοντέλα της, σύμφωνα με τον Lafrentz.
Διαβάστε ακόμη
JP Morgan: Top pick τα ελληνικά ομόλογα – Σύσταση overweight μεσοπρόθεσμα (γράφημα)
Κυρανάκης: Το σιδηροδρομικό δίκτυο νοσεί βαθιά, χρειάζονται αποφασιστικές κινήσεις
Ο ύπνος ως εμπόδιο για τις Big Tech – Πώς μας κρατούν online περισσότερο
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα