Να επεκτείνει τις δραστηριότητες του στο χώρο της εστίασης μέσω του Franchise θέλει ο Όμιλος Καστελόριζο του κ. Αντώνη Σταύρου. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να γίνει φέτος μέσω ενός νέου κόνσεπτ καταστήματος «καφέ – ροφημάτων – σνακς» με τον τίτλο «Cup or What».

«Το συγκεκριμένο κόνσεπτ καταστήματος λειτουργεί ήδη στη Γλυφάδα εδώ και ένα χρόνο και θα είναι το μοντέλο της εισόδου μας στην αγορά του Franchise», εξηγούσε η νέα γενιά της διοίκησης του Ομίλου κα Μαρία Σταύρου και ο σύζυγος της κ. Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χθες για τη λειτουργία του 15ου καταστήματος του Ομίλου παρουσία και του κ. Αντώνη Σταύρου.

Το κατάστημα αν και δουλεύει ως επί το πλείστον με delivery και take away διαθέτει και μία μικρή σάλα, «που εξυπηρετεί κυρίως για κάποιον πχ που θέλει να κάνει το διάλειμμα του», εξηγούσε ο κ. Παπαθεοδώρου σημειώνοντας πάντως πως θα υπάρξει και μία εναλλακτική του κόνσεπτ χωρίς σάλα. Η απαιτούμενη επένδυση για το πρώτο θα είναι περίπου στα 150.000 ευρώ και για το δεύτερο στα 90.000 ευρώ.

«Ήδη έχουμε ενδιαφερόμενους και φέτος θα αρχίσει να ‘χτίζεται’ το σχετικό δίκτυο», εμφανίστηκε σίγουρος ο κ. Παπαθεοδώρου τονίζοντας πως για το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει δημιουργηθεί ξεχωριστή εταιρική οντότητα, πάντα κάτω απ’ την ομπρέλα του Ομίλου, «στημένη με τρόπο ιδανικό για την ανάπτυξη δικτύου Franchise», όπως τόνισε.

Επισήμανε δε πως η αρχή στη νέα αγορά γίνεται με το κόνσεπτ του καφέ καθώς θεωρείται «πιο ασφαλές στη διαχείριση του» χωρίς μάλιστα να αποκλείει κάτι αντίστοιχο και στην κατηγορία των εστιατορίων μελλοντικά. «Θα μπορούσε και το K.Grill και το Mezze να αναπτυχθούν με Franchise αλλά η αλήθεια είναι πως δεν αισθανόμαστε ότι υπάρχει η ασφάλεια για να κάνουμε κάτι τέτοιο έναντι των brands και του ονόματος του Ομίλου Καστελόριζο. Στο ‘καφέ’ είναι πιο απλά τα πράγματα», τόνισε.

Ελληνικό

Εν τω μεταξύ όπως αποκάλυψε ο κ. Αντώνης Σταύρου ο Όμιλος Καστελόριζο έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Lamda Development καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση για τη λειτουργία καταστήματος στο πολυτελές εμπορικό κέντρο «Riviera Galleria» που θα δημιουργηθεί στην μαρίνα του Άγιο Κοσμά. Όπως εξηγούσε ο ίδιος πρόθεση του είναι η λειτουργία μίας αναβαθμισμένης εκδοχής του εστιατορίου Kastelorizo το οποίο θα «συμβαδίζει» με την αισθητική του «Riviera Galleria».

Το Mezze Athens

Χθες έγινε η παρουσίαση του νέου καταστήματος του Ομίλου, του 15ου στη σειρά. Το κατάστημα με το όνομα Mezze Athens βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως και ακολουθεί το πετυχημένο κόνσεπτ του ομώνυμου καταστήματος της Γλυφάδας που «παντρεύει» ψάρι με κρέας, με αρκετές όμως τροποποιήσεις στο μενού ώστε να είναι πολύ κοντά στις προτιμήσεις των τουριστών. Επίσης σε αντίθεση με τα υπόλοιπα εστιατόρια του ομίλου ανοίγει τις πόρτες του στις 8 το πρωί για να σερβίρει πρωινό.

Αυτό είναι και το δεύτερο κατάστημα που λειτουργεί ο Όμιλος στο κέντρο της Αθήνας. Είχε προηγηθεί προ τριετίας, εν μέσω της πανδημίας, η λειτουργία του Omnivore. Στο πλάνο του Mezze Athens είναι και οι συνεργασίες με ξενοδοχεία της περιοχής. Η επένδυση για το νέο κατάστημα, όπως είπε ο κ. Σταύρου, έφθασε τα 200 χιλ. ευρώ ενώ το μηνιαίο μίσθωμα είναι στις 9.500 ευρώ. «Μετά του Λυκαβηττού, αυτό έχει το ακριβότερο ενοίκιο», σημείωσε.

Στο νέο κατάστημα απασχολούνται 25 άτομα

Έλλειψη εργαζομένων

Ερωτηθείς πάντως απ’ το newmoney ο κ. Σταύρου για το εάν μέσα στη χρονιά θα υπάρξουν και άλλα νέα εστιατόρια από τον Όμιλο, επιφυλάχθηκε να απαντήσει προβάλλοντας σήμερα ως το μεγαλύτερο πρόβλημα την έλλειψη προσωπικού και όχι τόσο τις νέες οικονομικές προκλήσεις. «Δυστυχώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Δεν βρίσκουμε κόσμο. ‘Αγανακτήσαμε’ μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε κόσμο γι αυτό (σσ εννοεί το Mezze Athens). Δυστυχώς δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τη νέα γενιά η απασχόληση στην εστίαση», πρόσθεσε. «Οπότε θα δούμε πως θα εξελιχθεί η χρονιά. Σίγουρα πάντα παρακολουθούμε την αγορά για ευκαιρίες», τόνισε.

Οικονομικές επιδόσεις

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρου ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Καστελόριζο έφθασε το 2022 τα 15,2 εκατ. ευρώ, τα 12,2 εκατ. ευρώ απ’ την δραστηριότητα της εστίασης και τα υπόλοιπα 3 εκατ. ευρώ απ’ την δραστηριότητα των ιχθυοτροφείων.

Τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου ήταν περίπου 1 εκατ. ευρώ, όπως είπε.

Συνολικά στον Όμιλο απασχολούνται σήμερα πάνω από 500 άτομα.

Διαβάστε ακόμη:

Μάριος Ηλιόπουλος: Ο αντισυμβατικός πλοιοκτήτης με τα μεγάλα πάθη (pics + vid)

Τελική ευθεία για 2+2 νέες μεγάλες επενδύσεις πολυεθνικών στην Ελλάδα (pics)

Αegean: Ενίσχυση του δικτύου εξωτερικού με περαιτέρω «άνοιγμα» σε Bαλκάνια, μετά τη Γαλλία και το Ισραήλ