Αγωγή με την οποία απαιτεί αποζημίωση 400 εκατ. ευρώ από πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της αλλά και συνολικά 79 φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και Ελληνες πρώην τραπεζίτες, κατέθεσε η Libra Capital, συμφερόντων της οικογενείας Λογοθέτη, ισχυριζόμενη απάτη ευρείας κλίμακας από τους εναγομένους εις βάρος της.

Η υπόθεση συζητήθηκε σε ελληνικό δικαστήριο όπως και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής της Libra για το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των 79 εναγομένων στην Ελλάδα, ενώ στις 7 Ιουλίου συζητείται και σε κυπριακό δικαστήριο αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα έπειτα από σχετική προσωρινή διαταγή. Διαβάζοντας κανείς τα σχετικά έγγραφα των εναγόντων συναντάει δεκάδες επιχειρήσεις με έδρα σε φορολογικούς παραδείσους που εμφανίζονται να στήνονται εν μια νυκτί για να αποτελέσουν οχήματα συγκεκριμένων συναλλαγών των εναγομένων. Και συγκεκριμένα ονόματα που συχνά πυκνά αναδύονται πότε στη μία και πότε στην άλλη εταιρεία, χωρίς καμία, εκ πρώτης όψεως, ευδιάκριτη λογική των μεταξύ τους συσχετισμών.

Η υπόθεση, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται επιχειρηματίες αλλά και πρώην στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, έρχεται περίπου δυόμισι χρόνια μετά την ολοκλήρωση ελέγχου που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος για την περίοδο 2014-2016 στην Πειραιώς και στην προηγούμενη διοίκησή της, τα ευρήματα του οποίου καταγράφηκαν σε πόρισμα που οδήγησε στη λήψη πρόσθετων προβλέψεων της τάξεως των 150 εκατ. από την τράπεζα και διαβιβάστηκε στην επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στα έγγραφα και στις καταθέσεις που έχουν υποβληθεί στις δικαστικές αρχές της Κύπρου και της Ελλάδας περιγράφεται από την πλευρά της Libra ένα σύνολο δαιδαλωδών και αμφιλεγόμενων συναλλαγών μεταξύ εταιρειών και φυσικών προσώπων, για τις οποίες δηλώνει με σειρά επιχειρημάτων και στοιχείων παντελή άγνοια, τόσο ως εταιρική οντότητα όσο και ως όμιλος Λογοθέτη, και αποδίδει ευθύνες σε πρώην κορυφαία στελέχη της.