Ως αναμενόταν, ανακοινώθηκαν τα ονόματα που προτείνει η κυβέρνηση για τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Γιώργος Γαμπρίτσος προορίζονται για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ αντιστοίχως. Πρόκειται για δύο έμπειρους επαγγελματίες, εξοικειωμένους με τον μικρόκοσμο και τις μακροχρόνιες παθογένειες της ΕΡΤ, αλλά και με εχέγγυο τη μέχρι τώρα επαγγελματική διαδρομή τους.
Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο Κωνσταντίνος Ζούλας έχει παραπάνω από δύο δεκαετίες επιτυχούς θητεία στην έντυπη και τηλεοπτική δημοσιογραφία, τόσο σε ιδιωτικά μέσα, όσο και στην ίδια την ΕΡΤ. Ο Γιώργος Γαμπρίτσος θεωρείται ένας από τους πιο εξειδικευμένους γνώστες της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης. Με την επιλογή αυτών των προσώπων, η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα της τον εξορθολογισμό της δημόσιας τηλεόρασης.
Μεγάλο στοίχημα αποτελεί για τη νέα διοίκηση, αλλά και για την κυβέρνηση, η επανάκτηση της πληγείσας αξιοπιστίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όσο και η άνοδος της απήχησης που έχει στους πολίτες.
Παρ’ ότι η Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής θα εξετάσει τις προτάσεις μετά το άνοιγμα της Βουλής στις 20 Αυγούστου, ήδη έχει προκληθεί ένταση μεταξύ συμπολίτευσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα αυτό. Μετά και την σχετική ανακοίνωση που έκανε το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, επιβεβαιώνοντας τα ονόματα που είχαν ήδη κυκλοφορήσει, η Κουμουνδούρου αντέδρασε για τον «εκλεκτό» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μίλησε για κατάργηση κάθε δυνατότητας αντικειμενικής ενημέρωσης της ΕΡΤ με την επιλογή του Κωνσταντίνου Ζούλα για τη θέση του προέδρου.
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν άργησε να έρθει. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο». Προσθέτει δε ότι «όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της».