Τις διαφωνίες της ΟΛΜΕ με το σχέδιο Γαβρόγλου για 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών χωρίς διαγωνισμό και με διαφορετικά από ό,τι σήμερα κριτήρια εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νικηφόρος Κωνσταντίνου.
Αφού αρχικά διευκρίνισε ότι η ΟΛΜΕ ζητά όλα αυτά χρόνια προσλήψεις καθώς «από το 2010 έχουν φύγει 21.000 καθηγητές και οι αναπληρωτές φτάνουν να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς» εξήγησε ότι το πρώτο πρόβλημα που διαπιστώνει η ομοσπονδία είναι οι 4.500 προσλήψεις στην ειδική εκπαίδευση «χωρίς εξειδικεύσεις, αν, δηλαδή, θα είναι δάσκαλοι, καθηγητές, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό».
Παράλληλα ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι «ο τρόπος τον οποίο έχει επιλέξει (σ.σ. ο κ. Γαβρόγλου) ανατρέπει τη διαδικασία προσλήψεων γενικής παιδείας γιατί βάζει στην επιλογή τα ακαδημαϊκά κριτήρια και ανατρέπει τους πίνακες των ανθρώπων τους οποίους εκμεταλλεύτηκε το εκπαιδευτικό σύστημα καθώς έχουν υπηρετήσει 15-20 χρόνια στις εσχατιές της πατρίδας».
Ένα τρίτο πρόβλημα για την ΟΛΜΕ είναι ότι «βάζει πλαφόν στην προϋπηρεσία και εμείς ζητάμε να αναγνωριστεί όλη η προϋπηρεσία».
Το τελευταίο ζήτημα που θέτει η ΟΛΜΕ είναι, όπως εξήγησε ο πρόεδρός της, ότι «ένα μεγάλο πρόβλημα στις επόμενες γενιές εκπαιδευτικών καθώς είναι σαν να τους λέει αν έχετε χρήματα κάντε μεταπτυχιακό και ξένες γλώσσες. Κλείνει το μάτι σε όσους έχουν χρήματα και αυτό είναι αντίθετο στις επιταγές ισότητας του συντάγματος. Είναι σαν να λέει “έχεις χρήματα, θα διοριστείς».