search icon

NEW BUSINESS WAVE

Οι ισχυροί διεκδικητές του διαγωνισμού MITEF Greece

Η τελική παρουσίαση των προτάσεων αλλά και η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στις 2 Ιουλίου 2019

Ισχυροί διεκδικητές συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 9 φιναλίστ της γενικής κατηγορίας για τα βραβεία του Start-up Competition 2019 του MITEF Greece (η τελική παρουσίαση των προτάσεων αλλά και η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στις 2 Ιουλίου 2019). Μεταξύ αυτών: H SolMeYea, η νικήτρια στον πρόσφατο Φοιτητικό Διαγωνισμό JA Start Up 2019 του Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece. H iCry2Talk, η πολυβραβευμένη φοιτητική startup από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. H PD Neurotechnology έχει βρει ανταπόκριση στην αγορά συγκεντρώνοντας τα πρώτα της κεφάλαια – από ιδιώτες επενδυτές του χώρου της υγείας αλλά και μια ελληνική τράπεζα. Η νεανική, καινοτομική startup AidPlex.

Συνολικά, οι διεκδικητές της γενικής κατηγορίας είναι 9: AidPlex, Beenova, iCry2Talk, Map of Care, Nanometrisis, PD Neurotechnology, Twiddle και Vertliner. Σε αυτές προστίθενται άλλες τρείς – στην κατηγορία Energy & Mobility- με αποκλειστικό χορηγό τα Ελληνικά Πετρέλαια. Οι διεκδικητές είναι οι: Bunkering at Sea, Inteligg and Parity Platform.

Δύο – τρία στοιχεία για ορισμένους διεκδικητές έχουν το νόημα τους.

PD Neurotechnology είναι μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που αναπτύσσει, παράγει και διαθέτει συστήματα που συνδυάζουν αισθητήρες και ευφυείς αλγορίθμους για την υποστήριξη ασθενών με κινητικές διαταραχές. Το πρώτο της προϊόν, που ονομάζεται PDMonitor αφορά στην παρακολούθηση ασθενών με τη νόσο του Πάρκινσον.

Η AidPlex είναι μια νεανική ομάδα που κατασκευάζει ορθοπεδικά βοηθήματα με στόχο να παρέχουν στους ασθενείς μια καλύτερη εμπειρία αποκατάστασης, σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται. Επικεντρώνονται σε καινοτόμες λύσεις, όπως οι θερμοπλαστικοί νάρθηκες και οι κηδεμόνες σκολίωσης.

Η φοιτητική iCry2Talk έχει αναπτύξει και προωθεί μια εφαρμογή που «μεταφράζει» σε πραγματικό χρόνο το κλάμα του μωρού εμφανίζοντας το αποτέλεσμα στην οθόνη του γονιού σε μορφή εικόνας, κειμένου και ήχου.

Η SolMeYea με ερευνητικό background προωθεί μια πρόταση παραγωγής πρωτεΐνης μέσω οργανικής μετατροπής CO2.

Exit mobile version