Του Κώστα Τσαούση
Ένα ξεχωριστό στοιχείο επιβράβευσης της προσπάθειας είχε η εκδήλωση που έγινε στον πολυχώρο της Εθνικής Τράπεζας στην Πειραιώς 74 για την ολοκλήρωση του 3ου κύκλου του be finnovative, του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech). Και αυτό το στοιχείο δεν ήταν άλλο από τη χρηματική υποστήριξη αξίας 3.000 ευρώ σε κάθε μια ομάδα από τις 9 ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και παρουσίασαν την εξέλιξη της δουλειά τους. Μάλιστα, η κα Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας ήταν εκείνη που απένειμε και τις επιβραβεύσεις σε έναν σύντομο χαιρετισμό δήλωσε οτι η Εθνική Τράπεζα είναι πάντοτε δίπλα στους νέους που επιχειρούν και θα συνεχίσει να είναι μέσα από πολλαπλές δράσεις και πρωτοβουλίες που εκείνη διαρκώς αναλαμβάνει στο πλαίσιο της ευθύνης και του ρόλου της στην αγορά. Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντίνος Καλογέρακης, Program Manager του be finnovative, μίλησε για την εξέλιξη των ομάδων αλλά και του προγράμματος και αναφέρθηκε στη συμβολή του προγράμματος για την προώθηση και ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας αλλά και του fintech οικοσυστήματος.
Οι 9 ομάδες
Στο πρόγραμμα επιτάχυνσης συμμετείχαν:
Verge.Capital: Πάροχος υπηρεσιών αξιολόγησης πιστωτικού προφίλ ιδιωτών (credit score provider) για τραπεζικά ιδρύματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Parity Platform: Πλατφόρμα επενδύσεων για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Irmos: Ανάπτυξη business analytics λογισμικού και παροχή συναφών συμβουλευτικών υπηρεσιών για μηχανική υποστήριξη εργασιών ανάλυσης δεδομένων με state-of-the-art τεχνολογίες Artificial Intelligence (Machine/Deep Learning & Big Data).
AI Thoughts: Ολοκληρωμένος αυτόματος ψηφιακός βοηθός (chatbot) που δέχεται εντολές από τον χρήστη είτε μέσω κειμένου (σύντομα μηνύματα από chat interface), είτε φωνητικών εντολών.
Credify: Πλατφόρμα υπολογισμού πιστοληπτικού κινδύνου πάνω σε τεχνολογία blockchain με συγκέντρωση πληροφοριών από πολλαπλές πηγές αξιοποιώντας την οδηγία PSD2.
BAAM: Πλατφόρμα διαχείρισης assets αξιοποιώντας τεχνολογίες blockchain και έξυπνων συμβολαίων (smart contracts).
UtOpt: Λογισμικό που με ένα ιδιαίτερα φιλικό προς το χρήστη τρόπο επιτρέπει την αυτοματοποίηση και την παραγωγή αναφορών για επιχειρήσεις με έμφαση στις εποπτικές απαιτήσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου.
Spin Spin: Εφαρμογή προσωπικού συμβούλου αγορών των καταναλωτών και πρόγραμμα επιβράβευσης με χρήση proximity marketing για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Brain: Ψηφιακή πλατφόρμα που βοηθάει ασφαλιστικές εταιρείες και συνεργάτες (ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές) στην αποτελεσματικότητα και την ανάπτυξη πωλήσεων.