Ως λιγότερο πιθανή βλέπει την επανάληψη των «ημερών του 2015» η Credit Suisse σε έκθεσή της αναφορικά με τα σενάρια τα οποία μπορούν να ισχύσουν με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη αξιολόγηση.
Ο αναλυτής του ελβετικού οίκου Giovanni Zanni, εξετάζει πέντε σενάρια χαρακτηρίζοντας ως πιο πιθανό αυτό που θα φέρει τον τίτλο «Γρήγορη Επίλυση εντός των προσεχών ημερών», χωρίς πάντως να αποκλείει πιθανή επικράτηση κάποιων εκ των υπολοίπων.
Φυσικά για να υπάρξει «γρήγορη επίλυση» η ελληνική πλευρά θα πρέπει να κάνει δεκτά τα μέτρα τα οποία προτείνουν οι δανειστές, γεγονός το οποίο θα ανοίξει και τον δρόμο για να συγκεκριμενοποιηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.
Ένα δεύτερο σενάριο είναι η όποια λύση να καθυστερήσει, καθώς θα χρειαστεί αρκετός χρόνος έως ότου γεφυρωθούν οι διαφωνίες τόσο μεταξύ Ελλάδας και δανειστών όσο και μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ. Πιθανώς η αξιολόγηση, βάσει αυτού του σεναρίου, να ολοκληρωθεί είτε τον Μάρτιο, είτε τον Απρίλιο.
Λιγότερο πιθανό αλλά όχι αδύνατο είναι το σενάριο βάσει του οποίου η όλη κατάσταση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και να υπάρξει επανάληψη των δραματικών γεγονότων του 2015.
Κανείς δεν μπορεί αποκλείσει, σύμφωνα πάντα με τη Credit Suisse, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών (πριν το καλοκαίρι), με πιθανή επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας που μπορεί να αποτελέσει θετική είδηση και για τις αγορές.
Το τελευταίο σενάριο δεν είναι άλλο από το Grexit, με τον ελβετικό οίκο να σημειώνει «H έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα είχε νόημα για τη χώρα, η οποία ήδη ζημιώνεται από τη σχετική συζήτηση».