search icon

Εργασιακά

Τιμ Κουκ: Τι χρειάζεται για να εργαστεί κάποιος στην Apple – και δεν είναι τα πτυχία

Ο Τιμ Κουκ λέει ότι όλοι οι υπάλληλοι της Apple πιστεύουν ότι... «ένα συν ένα ισούται με τρία»

Μπορεί οι περισσότεροι νέοι να χρόνο και χρήματα για την απόκτηση Bachelor και Master ώστε να εξασφαλίσουν μια καλή θέση εργασίας κι έναν ικανοποιητικό μισθό, ωστόσο σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ δεν είναι απαραίτητα και εξηγεί τι προσόντα αναζητά η εταιρεία του, κατά την πρόσληψη προσωπικού.

Ο Τιμ Κουκ λέει ότι όλοι οι υπάλληλοι της Apple πιστεύουν ότι… «ένα συν ένα ισούται με τρία». Περίεργη αριθμητική; Είπε επίσης ότι ο προγραμματισμός είναι σημαντικός σε γενικές γραμμές, αλλά η Apple έχει προσλάβει ανθρώπους που δεν προγραμματίζουν ή δεν έχουν πτυχία.

Τι χρειάζεται για να εργαστεί κανείς στην Apple;

Ο Τιμ Κουκ, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο podcast της Dua Lipa, μίλησε για τα… ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν όσοι προσλαμβάνονται στην εταιρεία Apple.

Όπως είπε ότι όλοι όσοι συνεργάζονται στην Apple πιστεύουν ότι «ένα συν ένα ίσον με τρία». Φυσικά ένας κακός στα μαθηματικά δεν ακούγενται ως ο ιδανικός εργαζόμενος σε μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, αλλά ο Κουκ ανέλυσε τι εννοούσε με αυτό.

«Είναι απίστευτο συναίσθημα να εργάζεσαι με ανθρώπους που βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σου, και βασικά, όλοι πιστεύουμε ότι ένα συν ένα ισούται με τρία. Η δική σου ιδέα μαζί με τη δική μου ιδέα είναι καλύτερη από ό,τι είναι οι μεμονωμένες ιδέες από μόνες τους», εξήγησε ο Κουκ.

Χρειάζεται να έχεις πτυχίο ή να ξέρεις να προγραμματίζεις για να δουλέψεις στην Apple;

Ο Κουκ δήλωσε στη συνέντευξη ότι η Apple προσλαμβάνει ανθρώπους από «όλα τα κοινωνικά στρώματα», συμπεριλαμβανομένων και όσων δεν έχουν πτυχίο πανεπιστημίου. Απαρίθμησε επίσης ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά που βοηθούν κάποιον πετύχει εργαζόμενος στην εταιρεία των iPhone. «Νομίζω ότι ένα από τα χαρακτηριστικά που αναζητώ στους ανθρώπους είναι η συνεργασία», δήλωσε ο Κουκ. «Μπορούν πραγματικά να συνεργαστούν; Πιστεύουν βαθιά ότι το 1 συν 1 ισούται με τρία

Ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής είπε ότι αναζητά επίσης υπαλλήλους που είναι περίεργοι και δεν φοβούνται να κάνουν ερωτήσεις. Άλλα χαρακτηριστικά που αναζητά είναι η δημιουργικότητα αλλά και να είναι ομαδικός παίκτης.

Είπε ότι ενώ πιστεύει ότι ο προγραμματισμός είναι μια σημαντική δεξιότητα ζωής ακόμη και εκτός εργασίας, η Apple έχει προσλάβει ανθρώπους που δεν ξέρουν να προγραμματίζουν ή εκείνους που δεν προγραμματίζουν συχνά ή ως μέρος της καθημερινής τους εργασίας.

Σύμφωνα με έρευνα, του Business Insider το 2016, που μελέτησε μαρτυρίες εργαζομένων της Apple για τη δουλειά τους, σε φόρουμ όπως το Glassdoor και το Quora, όλοι τόνισαν ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι πολύ αυστηρή, με ορισμένους υποψηφίους να αναφέρουν ότι πέρασαν έως και 13 συνεντεύξεις συνολικά.

Η Apple παίρνει πολύ αυστηρά μέτρα για να μην διαρρεύσουν τα νέα προϊόντα της που θα κυκλοφορήσουν την αγορά, παρακολουθώντας τους κάδους απορριμμάτων, χρησιμοποιώντας κωδικές ονομασίες για τα νέα προϊόντα και καλύπτοντας ακόμα τα παράθυρα με μαύρες κουρτίνες.

Ο Κουκ μίλησε επίσης περισσότερο για το τι χρειάζεται για να δουλέψει κανείς στην Apple σε μια συνέντευξη στο “60 Minutes” το 2015. Είπε ότι ήθελε υπαλλήλους που είναι παθιασμένοι, ιδεαλιστές και δεν δέχονται το όχι ως απάντηση. Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό οι υπάλληλοί του να θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και να μην είναι ικανοποιημένοι με τα πράγματα όπως είναι.

Ανέφερε επίσης ότι ήταν σημαντικό να προσλαμβάνονται άνθρωποι με ποικίλες προοπτικές. Ο Κουκ είπε επίσης, ότι η Apple θέλει «κακούς έξυπνους ανθρώπους που έχουν μια άποψη και θέλουν να συζητήσουν αυτή την άποψη… Ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τα πράγματα καλύτερα».

Διαβάστε ακόμη

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Απεργούν την Τρίτη 28/11 οι εργαζόμενοι – Τι ζητούν

Ρωγμές στο παγκόσμιο ναυτιλιακό προφίλ του ΙΜΟ με την προσπάθεια εξοβελισμού της Ρωσίας

Επιχειρήσεις: Κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν από μια υποασφάλιση και πώς μπορεί να αποφευχθεί

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version