search icon

Εργασιακά

Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτές θα είναι οι πιο περιζήτητες δεξιότητες στην εργασία (λίστα + tweet + vid)

Oι νέες βασικές δεξιότητες, οι οποίες δεν θα αφορούν μόνο τους τεχνικούς ρόλους ή τους ειδικούς που θα δραστηριοποιούνται στο πεδίο της ΑΙ

Αναπόσπαστο μέρος της εργασίας πρόκειται να γίνει η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), όπως ακριβώς είναι αυτή τη στιγμή και το Ίντερνετ, σύμφωνα με νέα έρευνα τάσεων της Microsoft. Έτσι, βάσει δημοσκοπήσεων σε 31.000 άτομα σε 31 αγορές τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, προέκυψε ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες για το μελλοντικό επαγγελματικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με το 82% των επικεφαλής που ερωτήθηκαν, οι υπάλληλοί τους θα πρέπει να αναπτύξουν ιδίως αναλυτική σκέψη, ευελιξία και συναισθηματική νοημοσύνη. Η Microsoft εξήγησε ότι αυτές είναι «οι νέες βασικές δεξιότητες», οι οποίες δεν θα αφορούν μόνο τους τεχνικούς ρόλους ή τους ειδικούς που θα δραστηριοποιούνται στο πεδίο της ΑΙ.

«Ο άνθρωπος έχει πάντοτε τον έλεγχο και… με μια τεχνητή απάντηση της ΑΙ, διερωτάται κανείς: “Κρατάω αυτό το περιεχόμενο; Θέλω να το τροποποιήσω; Θέλω να το πετάξω;”», δήλωσε στο CNBC η Colette Stallbaumer, γενική διευθύντρια της Microsoft 365. «Εξακολουθείς να χρειάζεσαι κριτική σκέψη, όταν εξετάζεις πότε να χρησιμοποιείς την ΑΙ και αποφασίζοντας τέτοια πράγματα – τότε είναι που απαιτείται η ανθρώπινη φύση», συμπλήρωσε η ίδια.

Από την πλευρά της η Microsoft επιβεβαιώνει στη σχετική έρευνα πως η συναισθηματική νοημοσύνη είναι αναγκαία για να αποφασίσει κανείς πότε χρειάζεται η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ΑΙ αντί των ανθρωπίνων δεξιοτήτων.

Αναλυτικά, οι κορυφαίες δεξιότητες που απαιτούνται κατά τους επικεφαλής στο μελλοντικό περιβάλλον εργασίας:

Σύμφωνα με την LinkedIn, οι δεξιότητες που απαιτούνται στην εργασία μεταβάλλονται ραγδαία σε σημαντικό βαθμό λόγω της ΑΙ.

Από την πλευρά της δηλώνει πως οι πέντε ταχύτερα αναπτυσσόμενες δεξιότητες το 2022 ήταν: η απάντηση σε ερωτήσεις, κατηγοριοποίηση, συστήματα συστάσεων (recommender systems), μηχανική όραση (computer vision) και επεξεργασία φυσικής γλώσσας.

Διαβάστε ακόμη

Mubadala: Αυτή είναι η νέα επένδυση του κολοσσού από το Αμπού Ντάμπι στην Ελλάδα

Θύελλα στις τουρκικές αγορές – Υπό πίεση η λίρα – Εκτοξεύτηκαν τα CDS

Τιμή ρεκόρ για ένα σπάνιο και vintage Rolex- Είχε κατασκευαστεί το 1958 για επιστήμονες του CERN

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version