search icon

Εργασιακά

Σύνδρομο της Κυριακής: Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να ψάξετε για άλλη δουλειά

Εάν κάποιος εργαζόμενος έχει χάσει το κίνητρό του, δεν βλέπει νέες ευκαιρίες να μαθαίνει και δεν συναντά νέες προκλήσεις, ίσως είναι καιρός να πάει παρακάτω

Σύμφωνα με την ετήσια δημοσκόπηση της Gallup, πάνω από τα δύο τρίτα των εργαζομένων δηλώνουν ότι δεν είναι και πολύ αφοσιωμένοι στη δουλειά του. Αλλά ακόμα και για όσους έχουν την τύχη να κάνουν μια δουλειά την οποία αγαπούν, δεν είναι όλα ρόδινα στην εργασιακή τους καθημερινότητα.

Η δουλειά δεν είναι απλά μια πηγή εισοδήματος, αλλά είναι και ένας κρίσιμος παράγοντας για την ψυχική μας υγεία. Επομένως, είναι σημαντικό να εντοπίσει κανείς τα σημάδια που του λένε ότι πρέπει να αλλάξει δουλειά.

Και σύμφωνα με την El Pais, ένα από τα πιο εμφανή σημάδια είναι το λεγόμενο «Σύνδρομο της Κυριακής».

Για όσους δεν είναι ευχαριστημένοι με την δουλειά τους, η Κυριακή είναι συνήθως μια κακή ημέρα, καθώς αρχίζουν να νιώθουν το βάρος της Δευτέρας που έρχεται.

Το «Σύνδρομο της Κυριακής» δεν είναι απλά ένα δυσάρεστο συναίσθημα που όλοι έχει τύχει να νιώσουμε όταν ξέρουμε ότι ξεκινά μια δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά.

Για όσους πάσχουν από αυτό το σύνδρομο, η Κυριακή γίνεται ένα πραγματικό μαρτύριο, με απότομες εναλλαγές συναισθημάτων και ψυχοσωματικά συμπτώματα, όπως πονοκέφαλοι και στομαχόπονοι.

Εάν κάποιος θέλει να διαπιστώσει εάν η δουλειά του τον «τρώει», θα πρέπει να ψάξει για τα σημάδια. Εάν έχει χάσει το κίνητρό του, δεν βλέπει νέες ευκαιρίες να μαθαίνει και δεν συναντά νέες προκλήσεις, ίσως είναι καιρός να πάει παρακάτω. Όταν μια δουλειά δεν μας δίνει κάτι περισσότερο από έναν μισθό, οι ενδείξεις είναι ορατές: Οι ώρες στο γραφείο περνούν υπερβολικά αργά, το αίσθημα ότι χαραμίζουμε τις ικανότητές μας δεν περνά και η μόνη χαρά έρχεται από το Σαββατοκύριακο ή τις αργίες.

Βέβαια, κάποια σημάδια μπορεί να είναι πιο αισθητά από άλλα: Συγκρούσεις στον εργασιακό χώρο που είναι δύσκολο να επιλυθούν, συνάδελφοι που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη, τοξικοί προϊστάμενοι ή η αίσθηση ότι δεν πιστεύουμε πια στην εταιρεία.

Πρόκειται για καταστάσεις που υπονομεύουν την ψυχική υγεία και δείχνουν ότι κάποιος θα πρέπει να αρχίσει να ψάχνει για μια νέα θέση.

Διαβάστε ακόμη

Στα 7,55 ευρώ κλείδωσε το placement της Εθνικής Τράπεζας – Υπερκάλυψη κατά 12 φορές

Τέλος στην Ελλάδα οι μεγάλες οικιακές συσκευές Siemens

Οικογένεια Αγούδημου: Άλλαξε χέρια το ημιτελές ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο (pics)

 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα

Exit mobile version