search icon

Εργασιακά

Προσοχή: Ποιες φράσεις δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε συνέντευξη για δουλειά

Υπάρχουν μερικές συμπεριφορές ή φράσεις που πρέπει να αποφύγετε σύμφωνα με πρώην υπεύθυνο προσλήψεων στην Google

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης για δουλειά, υπάρχουν αρκετές τακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να εντυπωσιάσετε έναν υποψήφιο εργοδότη όπως τους στόχους και περαιτρέρω λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, που δείχνει ότι είστε άτομο με διάθεση για δουλειά.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και μερικές συμπεριφορές ή φράσεις που θα θέλετε να αποφύγετε, σύμφωνα με τον Nolan Church, πρώην υπεύθυνο προσλήψεων στην Google.

Ειδικότερα, οι τρεις φράσεις που καλό θα ήταν να μην πείτε:

«Δουλεύω πολύ σκληρά» ή «Είμαι τελειομανής»

Αρχικά, όταν κάποιος που σας παίρνει συνέντευξη ρωτά σε τι μπορείτε να γίνετε καλύτεροι, μην χρησιμοποιείτε φράσεις που σας κάνουν να φαίνεστε λες και πιστεύετε ότι είστε τέλειοι. Αυτές μπορεί να είναι φράσεις όπως «δουλεύω πολύ σκληρά» ή «είμαι τελειομανής», λέει ο Church.

«Οτιδήποτε μεταφέρει την ευθύνη»

Μην λέτε τίποτα αρνητικό για άτομα με τα οποία έχετε συνεργαστεί. Είτε πρόκειται για πρώην συνάδελφο, διευθυντή ή εταιρεία, «οτιδήποτε μεταφέρει την ευθύνη από εσάς σε κάποιον άλλο» δεν ακούγεται όμορφο, λέει ο Church. Οι άνθρωποι με τους οποίους θέλουν οι εταιρείες να συνεργαστούν αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για ό,τι έχουν κάνει στο παρελθόν, ακόμα κι αν έχουν κάνει λάθος. Η ανάληψη ευθύνης δείχνει ότι είστε αρκετά ταπεινοί για να παραδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι και ότι είστε πρόθυμοι να μάθετε από τα λάθη σας και να γίνετε καλύτεροι.

«Δεν γνωρίζω»

Τέλος, αποφύγετε να απαντήσετε σε ερωτήσεις με «Δεν ξέρω». Ειδικά όσον αφορά τους νέους, χωρίς μεγάλη εργασιακή εμπειρία, είναι πιθανό να μην γνωρίζουν τι θα έκαναν σε ένα υποθετικό σενάριο, για το οποίο μπορεί να ερωτηθούν. Εκεί, μπορούν να είναι ειλικρινής, λέγοντας «Δεν ξέρω», ωστόσο θα μπορούσαν να συνεχίσουν με μερικά παραδείγματα που δείχνουν το πώς θα έλυναν το πρόβλημα.

Ακόμα και στη συνέντευξη θα πρέπει να δείξετε ότι είστε ικανοί για αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Golden Visa: Η εξειδίκευση των μέτρων από τον Χατζηδάκη – Οι «κόφτες» και το νέο πλαίσιο

Economist: Η Ελλάδα ανέβηκε 28 θέσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον – H μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ 82 χωρών

Bitcoin: Ο βασιλιάς των cryptos αποτινάζει τις απώλειες $200 δισ. – Ανακάμπτει πάνω από τα $67.000

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version