search icon

Εργασιακά

Οκτώ τρόποι να μην βαριέστε στη δουλειά

Αν τίποτα από αυτά δεν λειτουργήσει, πηγαίντε διακοπές

Με την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών να έχει φτάσει, οι περισσότεροι εργαζόμενοι ονειρεύονται να ήταν σε μία παραλία ξαπλωμένοι, πίνοντας κοκτέιλ, ωστόσο η πραγματικότητα τους βρίσκει στο γραφείο.

Ως αποτέλεσμα συχνά νιώθουν άρνηση και βαρεμάρα στη δουλειά.

Αν αναγνωρίζετε στα παραπάνω τον εαυτό σας, ακολουθούν οκτώ τρόποι για να μην βαριέστε:

1. Αλλάξτε τον τρόπο που μετακινείστε καθημερινά 

Εάν η καθημερινή μετακίνηση προς το γραφείο σας είναι χρονοβόρα και κουραστική, τότε θα έχετε ήδη μειωμένες δυνάμεις μέχρι να ξεκινήσετε να δουλεύτε, με αποτέλεσμα να μην έχετε όρεξη.

Αναζητήστε νέες εναλλακτικές διαδρομές όπου η κίνηση δεν αποτελεί πρόβλημα. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε το μετρό.

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε μια πιο ωραία διαδρομή για να ξεφύγετε από τη μονοτονία.

2. Αλλάξτε γραφείο

Κάντε αλλαγές στον χώρο στον οποίο εργάζεστε. Μπορείτε ακόμη να ζητήσετε από το αφεντικό σας να αλλάξετε γραφείο. Ή θα μπορούσατε να ανταλλάξετε γραφεία με έναν συνάδελφό σας.

Η αλλαγή του χώρου στον οποίο εργάζεστε θα σας προσφέρει μια νέα και φρέσκια προοπτική για τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, κάντε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο είναι τακτοποιημένα τα πράγματα στο γραφείο σας.

Μικρά πράγματα, όπως η τοποθέτηση μιας φωτογραφίας ενός αγαπημένου προσώπου ή η αγορά ενός μικρού φυτού σε γλάστρα, θα κάνουν τη διαφορά.

3. Θέστε νέους στόχους και προκλήσεις

Εάν δεν προσπαθείτε συνεχώς να γίνεστε καλύτεροι, η δουλειά είναι βέβαιο ότι θα γίνει πολύ βαρετή.

Σκεφτείτε νέους τομείς στη ζωή σας που απαιτούν βελτίωση και θέστε στόχο να εξελιχθείτε σε αυτούς.

4. Κάντε ένα μικρό διάλειμμα

Στις περισσότερες δουλειές γραφείου, κάθε μέρα είναι σχεδόν η ίδια. Κάνοντας την ίδια επαναλαμβανόμενη δουλειά, ξανά και ξανά, είναι σίγουρο ότι θα τη βαρεθείτε αργά ή γρήγορα.

Το πιο απλό πράγμα που έχετε να κάνετε για να νιώσετε καλύτερα, είναι ένα μικρό διάλειμμα. Πηγαίντε για καφέ, τσεκάρετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κάντε μια βόλτα για να χαλαρώσετε και να συγκεντρωθείτε ξανά.

5. Συνεργαστείτε με άλλους

Η πλήξη στη δουλειά μπορεί να υπάρχει επειδή εργάζεστε μόνοι σας στο γραφείο, χωρίς την υποστήριξη μιας ομάδας.

Αν ισχύει αυτό, ζητήστε από τον προϊστάμενό σας να σας βάλει σε μια ομάδα όπου ο φόρτος εργασίας κατανέμεται μεταξύ όλων. Με αυτόν τον τρόπο, ενθαρρύνεται ένα περιβάλλον συνεργασίας, το οποίο προάγει τη συνεισφορά και τη δημιουργικότητα.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ευκαιρίες για συνεργασία με άλλα τμήματα και ομάδες. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε νέες δεξιότητες και να παρέχετε την τεχνογνωσία σας όταν υπάρξει ανάγκη.

6. Βελτιώστε τη Συναισθηματική σας Νοημοσύνη

Μπορεί να σπεύσετε να κατηγορήσετε τη δουλειά σας ως την αιτία της πλήξης σας στη δουλειά, αλλά αυτό μπορεί να απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Ίσως είστε πιο επιρρεπείς στην πλήξη, γεγονός που οφείλεται σε χαμηλή κοινωνική επίγνωση ή πιο απλά, στη συναισθηματική νοημοσύνη.

Λάβετε μέτρα για να βελτιώσετε τη συναισθηματική σας νοημοσύνη. Για παράδειγμα, εξασκηθείτε στην αυτογνωσία ή προσπαθήστε να έχετε θετική στάση. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερα κίνητρα και αυτοπεποίθηση για να μην χάσετε τον ενθουσιασμό σας στη δουλειά.

7. Κοιμηθείτε επαρκώς

Αν και μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί, η αιτία της συνεχούς πλήξης στη δουλειά μπορεί να είναι τόσο απλή όσο ο κακός ύπνος. Το να μην κοιμάστε επαρκώς προκαλεί άγχος στο χώρο εργασίας, προβλήματα υγείας, επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων και τα επίπεδα συγκέντρωσης μεταξύ άλλων.

Φροντίστε να κοιμάστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Ο επαρκής ύπνος θα σας κρατήσει γεμάτους ενέργεια και θα βελτιώσει τη σωματική και ψυχική σας υγεία.

8. Πηγαίντε διακοπές

Αν δοκιμάσετε όλα τα παραπάνω και εξακολουθείτε να βαριέστε, τότε έχει έρθει η ώρα να πάτε διακοπές, να γεμίσετε μπαταρίες και να επανέλθετε με περισσότερη όρεξη στη δουλειά.

Διαβάστε ακόμη  

Λογαριασμοί ρεύματος: Τιμωρούνται οι ασυνεπείς καταναλωτές – Πού θα φτάσει η πράσινη κιλοβατώρα τον Ιούλιο 

Δικαστικό σύστημα, το μεγάλο «αγκάθι» για τις επενδύσεις 

Σαλώμη Οικονομίδη: Το pop κορίτσι της τέχνης (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version