Ξεκινάει νέο πρόγραμμα για ανέργους με σκοπό τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περιφέρειες σε Μετάβαση (ΜΕΤ) της χώρας.
Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε η Προκήρυξη της νέας δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες». Συγκεκριμένα, στις ΜΕΤ συμπεριλαμβάνονται η Δυτική Μακεδονία, η Στερεά Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά, η Πελοπόννησος, το Βόρειο Αιγαίο και η Κρήτη.
Η δράση υλοποιείται σε κύκλους ως εξής:
α) Ο πρώτος κύκλος αφορά στη δημιουργία 3.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.
β) Οι επόμενοι κύκλοι αφορούν στη δημιουργία των υπολοίπων θέσεων εργασίας έως εξαντλήσεως του συνολικού προϋπολογισμού της δράσης.
γ) Ο κάθε επόμενος κύκλος προκηρύσσεται μετά την πάροδο 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης του προηγούμενου κύκλου. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής αιτήσεων δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www. oaed.gr), στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (www.ependyseis.gr) και στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ (www.espa.gr).
Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis επιλέγοντας τη σχετική ένδειξη.
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Η ημερομηνία έναρξης υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για τις θέσεις του 1ου κύκλου ορίζεται η 12/7/2021 και ώρα 13:00 και ως ημερομηνία λήξης υποβολής ορίζεται η 13/9/2021 και ώρα 15:00.
Ο κάθε επόμενος κύκλος προκηρύσσεται μετά την πάροδο τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης του προηγούμενου κύκλου και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.
Το ΠΣΚΕ δέχεται αιτήσεις μέχρι την καθορισμένη από την παρούσα ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης ή μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.
Διαβάστε ακόμη:
ΟΠΕΚ: Πώς ο πόλεμος των συμμάχων εκτοξεύει την τιμή του πετρελαίου πάνω από 75 δολ. το βαρέλι
Ποιοι και γιατί δεν φοβήθηκαν την κατάρρευση της τουρκικής λίρας και… έφυγαν με μεγάλα κέρδη