Μπορεί η τηλεργασία να έχει θετικά για όσους δουλεύουν από το σπίτι, όπως το γεγονός ότι εξοικονομούν χρόνο στις μετακινήσεις τους, ωστόσο, υπάρχουν και συνέπειες για τον συμβατικό χώρο δουλειάς, όπως τον γνωρίζαμε στο παρελθόν.
Καντίνες, κυλικεία και εστιατόρια που λειτουργούν σε επιχειρήσεις ή υπηρεσίες του δημοσίου τομέα δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στη Γερμανία, λόγω μειωμένης προσέλευσης. «Παλαιότερα ετοιμάζαμε 600-700 μερίδες φαγητό κάθε μέρα, σήμερα η ζήτηση δεν φτάνει ούτε τις 100 μερίδες» δηλώνει στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ο Μίχαελ Άουεν, επικεφαλής της κοινωνικής επιχείρησης Worka που τροφοδοτεί καντίνες και εστιατόρια στη Νομαρχία της Καρλσρούης και στο Δημαρχείο της πόλης.
Εκπρόσωπος του Γερμανικού Συνδέσμου Ξενοδόχων και Εστιατόρων (DEHOGA) εκτιμά ότι ο τζίρος του κλάδου έχει μειωθεί κατά 11,3% σε σχέση με το 2019, την τελευταία χρονιά προ πανδημίας.
«Από το 2020 μέχρι σήμερα ο κόσμος της εστίασης έχει αλλάξει άρδην», λέει η εκπρόσωπος. Μοναδική παρηγοριά είναι ότι για το 2023 καταγράφεται μία ελάχιστη αύξηση τζίρου (+1,8%) σε σχέση με το 2022, η οποία όμως δεν αλλάζει τη γενική εικόνα. Φαίνεται ότι δεν είναι εύκολη η επιστροφή στο γραφείο μετά την πανδημία.
Διαβάστε ακόμη
Τράπεζες: Κινητικότητα με… όχημα την υψηλή ρευστότητα – Τα deals εντός και εκτός Ελλάδας
Γιώργος Νίκας: Ξανά στο στόχαστρο για μεζονέτα στην Τήνο (pics)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ