search icon

Εργασιακά

Ερευνα για την Gen Z: Γιατί είναι δυσαρεστημένη στη δουλειά (tweet)

Τα δύο πράγματα που δεν διαπραγματεύεται

Στα 25 της, η Kimi Kaneshina δεν είναι εκεί που πίστευε ότι θα ήταν στην καριέρα της. Μετά από ένα χρόνο εργασίας ως project manager στη Νότια Καλιφόρνια, απολύθηκε τον Ιούνιο. Η δουλειά ήταν υπέροχη, αλλά η εμπειρία της απόλυσης άλλαξε τις προτεραιότητές της.

Αντί να ανησυχεί για την εταιρική κουλτούρα ή για το αν η θέση ακούγεται συναρπαστική, το πρώτο πράγμα που αναζητά η Kaneshina σε μία νέα δουλειά είναι ο μισθός. «Αυτή την περίοδο επικρατεί το κίνημα διαφάνειας στους μισθούς. Έτσι για πολλές από τις θέσεις που κάνω αίτηση, γνωρίζω από πριν την αμοιβή μου», είπε στο Business Insider.

Μόλις είναι ικανοποιημένη με τον μισθό, η Kaneshina ψάχνει να δει αν η εταιρεία κάνει κάτι αντίστοιχο με αυτό στο οποίο έχει εμπειρία.

Στη συνέχεια, ελέγχει την πιθανότητα ανάπτυξης μέσα από την θέση εργασίας στην οποία σκέφτεται να κάνει αίτηση, καθώς και το διάστημα που απαιτείται για να πάρει προαγωγή.

Για να στείλει το βιογραφικό της, πρέπει να υπάρχουν και οι τρεις παραπάνω παράγοντες.

Όλο και περισσότεροι νέοι λένε το ίδιο πράγμα: Ο μισθός και η εξέλιξη της σταδιοδρομίας είναι τα πιο σημαντικά πράγματα για μια δουλειά.

Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι εργαζόμενοι της Gen Z είναι περισσότερο δυσαρεστημένοι με τη δουλειά τους από τους μεγαλύτερους συναδέλφους τους. Μόνο το 44% των εργαζομένων κάτω των 30 ετών είπε στην Pew Research τον Μάιο ότι ήταν πολύ ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους, σε σύγκριση με το 67% των εργαζομένων 65 ετών και άνω.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι Gen Zers έχουν διαφορετικές προτεραιότητες από αυτές των boomer αφεντικών τους. Ενώ η αμοιβή και η εξέλιξη της σταδιοδρομίας είναι κρίσιμα για τους νεότερους εργαζόμενους, οι μεγαλύτεροι ενδιαφέρονται περισσότερο για το αν η δουλειά είναι ευχάριστη.

Εκτός από το χάσμα των γενεών που θα μπορούσε να εξηγεί το παραπάνω, η Gen Z έχει δει τους millenials να πιστεύουν στις ψεύτικες υποσχέσεις, ότι το να βρουν μία δουλειά και να εργάζονται για πολλές ώρες τη μέρα, θα τους εξασφαλίσει την ανέλιξη στην εταιρική ιεραρχία.

Ως εκ τούτου και με γνώμονα τον πληθωρισμό, η νέα γενιά δεν εμπιστεύεται τους εργοδότες, αλλά προτιμάει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, δίνοντας προτεραιότητα στους υψηλούς μισθούς και την πρόοδο πάνω από όλα.

Διαβάστε ακόμη

Το Δημόσιο βγάζει στο σφυρί τα κατασχεμένα

Εξωδικαστικός: Ρυθμίσεις χρεών 4 δισ. ευρώ μέσα στη χρονιά

Τουρισμός: Ετσι θα φτάσουμε σε εισπράξεις τα 27 δισ. ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version