Εάν έλεγε κανείς πριν από μερικά χρόνια στη Βρετανίδα Helen ότι θα είχε τη δυνατότητα -αλλά και την ανάγκη- να μεταφέρει το γραφείο της σε μία ειδυλλιακή παραλία της Ελλάδας, και μάλιστα για όλο το καλοκαίρι, μάλλον θα χαμογελούσε συγκαταβατικά και σίγουρα δεν θα το πίστευε.
Με την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού όμως, σενάρια που θα μπορούσαν να είναι ονειρικά ή βγαλμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, γίνονται πραγματικότητα.
Η μικρή ιστορία τηλεργασίας της Helen, είναι ένα από τα δεκάδες χιλιάδες παραδείγματα στελεχών και υπαλλήλων που εργάζονται απομακρυσμένα, ενδυναμώνοντας μία νέα «φυλή» που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει, αυτή των ψηφιακών νομάδων.
Μάλιστα, η ευελιξία των εταιρειών και οι εναλλακτικές που προσφέρουν στους εργαζόμενούς τους, έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να καλύπτει τόσο τις full time θέσεις, όσο και την ημιαπασχόληση.
Η Helen συγκεκριμένα, ούσα κατά το ήμισυ συνταξιούχος, σύμφωνα με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της Βρετανίας, είναι εργαζόμενη μερικής απασχόλησης.
Η ίδια και ο σύζυγός της, Mark, επισκέπτονται ως τουρίστες την Ελλάδα τα 35 τελευταία χρόνια, ενώ τον χειμώνα κάνουν και μαθήματα Eλληνικών.
Είναι τέτοιος ο δεσμός τους με τη χώρα μας, που το 2014 επέλεξαν τη Θάσο για τον γάμο τους, με προσκεκλημένους όλους τους αγαπημένους τους, τόσο από την Αγγλία, όσο και από την Ελλάδα.
Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr