search icon

Διεθνή

Ζάχαρη: Η ζήτησή της έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ (tweet)

Φέτος η ζήτηση είναι πάνω από το μέσο όρο, καθώς οι καύσωνες και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις ενισχύουν την κατανάλωση παγωτών και αναψυκτικών

Σε επίπεδο ρεκόρ αναμένεται να φθάσει φέτος η κατανάλωση ζάχαρης στην Ινδία, καθώς η ζήτηση κατά την περίοδο αιχμής ενισχύεται, λόγω του καύσωνα αλλά και ενόψει εκλογών, με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Η υψηλότερη κατανάλωση θα ανεβάσει τις τοπικές τιμές και θα ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους των παραγωγών ζάχαρης, όπως οι Balrampur Chini, Shree Renuka Sugars, Bajaj Hindusthan και Dwarikesh Sugar και θα τους βοηθήσει στην έγκαιρη καταβολή των πληρωμών ζαχαροκάλαμου στους αγρότες.

Η κατανάλωση κρύων ποτών και παγωτών, και κατά συνέπεια η ζήτηση ζάχαρης, αυξάνεται στην Ινδία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες περίπου από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου. Αλλά φέτος η ζήτηση είναι πάνω από το μέσο όρο, καθώς οι καύσωνες και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις ενισχύουν την κατανάλωση παγωτών και αναψυκτικών, δήλωσε η Avantika Saraogi, εκτελεστική διευθύντρια της Balrampur Chini Mills.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλά μέρη της Ινδίας έχουν αυξηθεί πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου και η μετεωρολογική υπηρεσία έχει προβλέψει ότι η χώρα είναι πιθανό να βιώσει περισσότερες ημέρες καύσωνα από το κανονικό μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια του «καυτού» καλοκαιριού, η Ινδία φιλοξενεί τις μεγαλύτερες εκλογές στον κόσμο, στις οποίες σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Τα πολιτικά κόμματα διοργανώνουν τεράστιες συγκεντρώσεις, μερικές από τις οποίες παρακολουθούν έως και 200.000 άτομα, χωρίς να πτοούνται από την αφόρητη ζέστη, η οποία εντείνεται καθώς η προεκλογική εκστρατεία ανεβάζει ρυθμούς.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μετά από μια ενεργητική προεκλογική συγκέντρωση στο Πούνε υπό τον καυτό απογευματινό ήλιο, αφοσιωμένοι εργαζόμενοι ενός πολιτικού κόμματος συνέρρευσαν σε ένα κοντινό εστιατόριο για να ξεδιψάσουν με δροσιστικά αναψυκτικά.

Διαβάστε ακόμη

Λουί Ντε Μέλο (ΟΟΣΑ): Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία

Μακροζωία: Πόσα χρόνια κερδίζουμε εάν αλλάξουμε συνήθειες στα 40, στα 50 ή στα 60

Παύλος – Νικόλαος – Φίλιππος: Πρίγκιπες χωρίς θρόνο με business και ακίνητα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version