Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι στην Twitter έχουν ήδη ενημερωθεί ότι έχασαν τη δουλειά τους, λίγες μέρες μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον Έλον Μασκ, είτε λαμβάνοντας το email της απόλυσης, είτε διαπιστώνοντας ότι πλέον δεν έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες της εργασίας τους.
Οι απολύσεις γίνονται σε διάφορα τμήματα και χώρες, από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία μέχρι τη Σιγκαπούρη, ακόμη και σε διευθυντικές θέσεις ή και σε ολόκληρα τμήματα 30 ατόμων.
Όπως αναφέρει το Business Insider, πολλοί εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι δεν έχουν πλέον πρόσβαση στη δουλειά τους μόλις λίγες ώρες μετά το αρχικό email του Έλον Μασκ, ενώ στις αναρτήσεις τους στο Twitter δεν λείπουν οι επικρίσεις προν τον Μασκ και τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισε.
wont get to Tweet it, but here it is – the last @Twitter Tweet from my team and I
Love y’all and thank you for the honor of a lifetime #OneTeam pic.twitter.com/v6BWkeSVXr
— Phonz (@Phonz) November 4, 2022
Προτού ξεκινήσουν οι μαζικές απολύσεις σήμερα η Twitter έκλεισε τα γραφεία της, ενώ σε εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανέφερε: «Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια κάθε εργαζομένου, καθώς και εκείνη των συστημάτων και των δεδομένων του Twitter, τα γραφεία μας θα κλείσουν προσωρινά και θα ανασταλεί κάθε πρόσβαση μέσω καρτών».
Όπως γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο, στο κείμενο αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail για το αν καταργείται η θέση τους ή όχι. Δεν διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των απολύσεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 50% των 7.500 υπαλλήλων της εταιρείας. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο και απέλυσε τον γενικό διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.
Well, it’s been real. ✌🏼The official (and very dehumanizing) layoff email has been received. 🫡💙 The most amazing job with the incredible #OneTeam
The best may be yet to come, but for now, I’m absolutely gutted. 🥺 😔#LoveWhereYouWorked #LoveWhoYouWorkedWith— Lauren Pinnella Traylor (@laur_tray) November 4, 2022
Για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, ύψους 44 δισ. δολαρίων, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπερχρέωσε την εταιρεία, η οικονομική υγεία της οποίας ήταν ήδη ευθραυστη, καθώς κατέγραφε σημαντικό έλλειμμα στα πρώτα δύο τρίμηνα του έτους. Επίσης, είχε συνάψει δανειακές συμβάσεις ύψους 13 δισ. δολαρίων, οι οποίες θα πρέπει να αποπληρωθούν από την Twitter και όχι από τον ίδιο τον Έλον Μασκ.
Μία από τις βασικές ιδέες που προωθεί ο Μασκ για να αυξηθούν τα έσοδα είναι η συνδρομή ύψους 8 δολαρίων τον μήνα για τους χρήστες που θέλουν να επαληθεύσουν τον λογαριασμό τους, να μην βλέπουν πολλές διαφημίσεις και να αποκτήσουν διάφορα άλλα πλεονεκτήματα. Το σχέδιο αυτό προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, ιδίως μεταξύ των χρηστών που διέθεταν ήδη πιστοποιημένο λογαριασμό.
Ακόμη, ο Έλον Μασκ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δυσπιστία των διαφημιστών και την ανησυχία τους ότι μπορεί να χαλαρώσει ο έλεγχος του περιεχομένου της πλατφόρμας. Πολλοί όμιλοι έχουν ήδη αποφασίσει να αναστείλουν τη διαφημιστική δαπάνη τους στο Twitter, όπως η αμερικανική εταιρεία του αγροτοδιατροφικού τομέα General Mills και οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Volkswagen.
Διαβάστε ακόμη
Στουρνάρας: Η ΕΚΤ πρέπει να κατεβάσει ταχύτητα στις αυξήσεις επιτοκίων
Επίδομα θέρμανσης: Το «κλειδί» για το τελικό ποσό – Ποιοι το χάνουν – Όλη η απόφαση
Δημοσκόπηση: Υπαρκτός ο κίνδυνος φτώχειας σε 6 χώρες της Ευρώπης – Τι αναφέρεται για την Ελλάδα