search icon

Διεθνή

Το παράκανε – Μεθυσμένος υπάλληλος στην Ιαπωνία έχασε USB με τα προσωπικά στοιχεία… όλων των κατοίκων

Το επίμαχο UBS περιλάμβανε προσωπικές πληροφορίες για όλους τους κατοίκους της πόλης, όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, φορολογικά και ασφαλιστικά στοιχεία, τραπεζικούς λογαριασμούς κ.α. 

the-spectre-also-exclusively-uses-the-new-usb-c-standard-for-charging-and-connecting-other-devices

Για πολλούς, τα after-work ποτά αποτελούν έναν συνηθισμένο τρόπο χαλάρωσης έπειτα από μια κοπιαστική ημέρα.

Ωστόσο, ένας δημοτικός υπάλληλος στην Ιαπωνία φαίνεται ότι το… παράκανε, με αποτέλεσμα να χάσει ένα USB με τα προσωπικά στοιχεία όλων των κατοίκων της πόλης.

Και όταν λέμε όλων, εννοούμε και των 460.000 ανθρώπων, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο Αμαγκασάκι, μια πόλη βορειοδυτικά της Οσάκα.

Ο άγνωστος άνδρας, ο οποίος είχε το στικάκι στην τσάντα του, αφού σχόλασε αποφάσισε να πιει ορισμένα ποτάκια. Ωστόσο, η ώρα περνούσε και τα ποτά αυξάνονταν, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει κατά την επιστροφή προς το σπίτι του.  Όταν εντέλει συνήλθε, αντιλήφθηκε ότι η τσάντα είχε εξαφανιστεί. Και μαζί μ’ αυτήν και το πολύτιμο στικάκι.  

Το επίμαχο UBS, σύμφωνα με το BBC, περιλάμβανε προσωπικές πληροφορίες για όλους τους κατοίκους της πόλης, όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, φορολογικά και ασφαλιστικά στοιχεία, τραπεζικούς λογαριασμούς κ.α. 

Ευτυχώς, οι αρχές της πόλης διαβεβαίωσαν ότι οι πληροφορίες είναι επαρκώς κρυπτογραφημένες ενώ το στικάκι χρειάζεται κωδικό για να ξεκλειδώσει. Πρόσθεσαν δε, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιος έχει προσπαθήσει να το «ανοίξει». 

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους. Όσον αφορά τον υπάλληλο, ο οποίος είναι στην ηλικία των 40 ετών, ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά θα βάλει φρένο στο αλκοόλ.  

Διαβάστε επίσης:

Το παράδοξο του πετρελαίου: Γιατί πέφτουν οι τιμές παρά τις ελλείψεις – Ένας γκουρού της ενέργειας εξηγεί

Deutsche Bank: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες αλλά δεν είναι ακόμα στο επίκεντρο των επενδυτών

CNBC: Τι φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες 4 χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια

Exit mobile version