H «απάντηση» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Έλον Μασκ είναι γεγονός και αποκαλείται Threads.
Η νέα εφαρμογή η οποία έχει σχεδιαστεί από την Meta θα μπορεί να χρησιμοποιείται από χρήστες του Instragram μέσω iPhone ή Android, οι οποίοι θα μπορούν να αναρτούν «νήματα» παρόμοια με τα tweets του Twitter.
H νέα εφαρμογή λανσαρίστηκε τη στιγμή που πολλοί χρήστες του Twitter έχουν απογοητευτεί από τις αποφάσεις τις οποίες έχει λάβει ο Έλον Μασκ μετά από την εξαγορά της εταιρείας. Παράλληλα με τις εναλλακτικές Mastodon και Bluesky η Threads έχει την ευκαιρία να απορροφήσει μέρος των χρηστών αυτών.
Ιδού η παρουσίαση του Business Insider όσον αφορά την εγγραφή και την χρήση στη νέα πλατφόρμα:
Η Threads είναι εφαρμογή η οποία είναι ξεχωριστή από αυτή του Instagram και τη βρίσκει κανείς στο App Store ή το Google Play με την ονομασία «Threads, an Instagram app».
Όταν ο χρήστης κατεβάσει την εφαρμογή, την ανοίξει και πατήσει το κουμπί «Log in with Instagram» τότε εμφανίζεται το μήνυμα για το εάν κάποιος θέλει να ακολουθήσει τα άτομα που ακολουθεί στο Instagram.
H περιήγηση είναι απλή. Το κουμπί με το σπιτάκι σας πάει στο feed σας. Ο μεγεθυντικός φακός είναι η μηχανή αναζήτησης, ενώ η εικόνα με το μολυβόχαρτο σας επιτρέπει να ξεκινήσετε καινούργιο νήμα (thread).
Η καρδούλα υποδεικνύει τη δραστηριότητα άλλων χρηστών γύρω από το λογαριασμό σας και το ανθρωπάκι σας φέρνει στο δικό σας προφίλ.
Κάθε ανάρτηση είναι περιορισμένη σε 500 χαρακτήρες, αν και μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες και βίντεο ή GIF μέσω του συνδετήρα.
Εάν θέλετε να ακολουθήσετε και να απαντήσετε σε ένα thread, πατήστε την καρδούλα και μετά το κουμπί διαλόγου. Για repost μίας ανάρτησης πατήστε το κουμπί της «ανακύκλωσης».
Για την ανάρτηση, απλά πατήστε το κουμπί με τη σαΐτα.
Για την αλλαγή σε ό,τι αφορά την ιδιωτικότητα του προφίλ σας πατήστε το ανθρωπάκι και μετά το κουμπί Edit, ενεργοποιώντας την επιλογή «Private Profile».
Η εφαρμογή σας δίνει, επίσης, την ικανότητα να θέσετε όριο χρόνου χρήσης μέσω του προφίλ σας.
Σημειωτέον πως η υπηρεσία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ο κολοσσός της τεχνολογίας τη χρησιμοποιεί ως εργαλείο λόμπινγκ για τη χαλάρωση των κανονισμών εποπτείας των εταιρειών τεχνολογίας από την Κομισιόν.
Διαβάστε ακόμη
7+1 «ανάσες» για τη διετία 2023-2024: Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ του ΥΠΕΘΟ
Ζημίες ή μηδενικά κέρδη δήλωσαν στην εφορία 2 στις 3 επιχειρήσεις
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ