search icon

Διεθνή

Το bitcoin δημιούργησε 85.400 νέους εκατομμυριούχους μέσα σε ένα έτος

Η άνοδος αυτή αντανακλά την ταχεία ανάπτυξη των bitcoin ETFs, τα οποία έχουν πλέον συγκεντρώσει πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία από τον Ιανουάριο και έχουν προκαλέσει ένα νέο κύμα συμμετοχής από θεσμικούς επενδυτές

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων του χώρου των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 95% το περασμένο έτος, καθώς τα spot bitcoin ETFs και άλλα περιουσιακά στοιχεία crypto σημείωσαν άνοδο, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Υπάρχουν πλέον 172.300 άτομα παγκοσμίως που κατέχουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε τέτοιου είδους περιουσιακά στοιχεία, από 88.200 πέρυσι, σύμφωνα με την έκθεση των New World Wealth και Henley & Partners. Ο αριθμός των εκατομμυριούχων επενδυτών σε bitcoin υπερδιπλασιάστηκε, στους 85.400.

Οι τάξεις των εκατομμυριούχων έχουν αυξηθεί σε όλη την κλίμακα πλούτου. Υπάρχουν πλέον 325 εκατομμυριούχοι οι οποίοι έχουν 100 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα σε κρυπτονομίσματα και 28 δισεκατομμυριούχοι, σύμφωνα με την έκθεση.

Η άνοδος αυτή αντανακλά την ταχεία ανάπτυξη των bitcoin ETFs, τα οποία έχουν πλέον συγκεντρώσει πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία από την έναρξή τους τον Ιανουάριο και έχουν προκαλέσει ένα νέο κύμα συμμετοχής από θεσμικούς επενδυτές.

Η τιμή του bitcoin έχει σημειώσει άλμα 45% φέτος και έχει φτάσει περίπου στα $64.000. Καθώς άλλα νομίσματα έχουν αυξηθεί σε αξία, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί σε 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Henley & Partners, από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο καλοκαίρι.

Από τους έξι νέους δισεκατομμυριούχους της κρυπτογράφησης που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, οι πέντε μπορούν να αποδώσουν τον νεοαποκτηθέντα πλούτο τους στο bitcoin, «υπογραμμίζοντας την κυρίαρχη θέση του όταν πρόκειται για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδυτών», σύμφωνα με τον Άντριου Αμόιλς, επικεφαλής έρευνας της New World Wealth.

Σύμφωνα με το Forbes, ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος στο χώρο των κρυπτονομισμάτων – για τρίτη συνεχή χρονιά – είναι ο Τσανγκπένγκ Ζάο, ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Binance, ο οποίος εκτιμάται ότι αξίζει 33 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Ζάο δήλωσε ένοχος σε κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο πλούτος του έχει εκτοξευθεί κατά περισσότερα από 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μπράιαν Άρμστρονγκ, συνιδρυτής της Coinbase, με εκτιμώμενο πλούτο 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Ακολουθούν ο Τζιανκάρλο Ντεβασίνι, οικονομικός διευθυντής της Tether και ο Μάικλ Σέιλορ, συνιδρυτής της MicroStrategy, σύμφωνα με τη λίστα.

Βέβαια, πολλά περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα υψηλά επίπεδα του 2021, ενώ η πρόσφατη άνοδος του bitcoin σηματοδοτεί ουσιαστικά ένα τριετές κύκλο σε αυτά τα επίπεδα. Τα περιουσιακά στοιχεία crypto έφτασαν σε χρηματιστηριακή αξία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.

Ωστόσο, η αυξανόμενη αποδοχή των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων μεταξύ μεγάλων θεσμικών διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, όπως η BlackRock και η Fidelity, θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την περαιτέρω δημιουργία πλούτου μεταξύ των μεγάλων επενδυτών.

Η συγκεκριμένη αγορά δεν θα δημιουργήσει μόνο περισσότερους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους, αλλά θα αλλάξει και το πού ζουν και εργάζονται. Σύμφωνα με την Henley & Partners, πολλοί από τους νεόπλουτους των crypto επιδιώκουν να μετακινηθούν σε δικαιοδοσίες φιλικές προς τoν κλάδο, ιδιαίτερα όσον αφορά τη φορολόγηση.

«Έχουμε δει μια σημαντική αύξηση των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα που αναζητούν εναλλακτικές επιλογές διαμονής και ιθαγένειας», δήλωσε ο Ντόμινικ Βόλεκ, επικεφαλής του τμήματος ιδιωτικών πελατών της Henley & Partners.

Για να συμβουλεύσει καλύτερα τους νέους «νομάδες» της κρυπτογράφησης, η Henley δημιούργησε έναν «δείκτη υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων», κατατάσσοντας τις χώρες ανάλογα με τη φορολογική και ρυθμιστική τους προσέγγιση στον κλάδο.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Σιγκαπούρη κατατάσσεται πρώτη στον δείκτη, λόγω του «υποστηρικτικού τραπεζικού συστήματος, των σημαντικών επενδύσεων, των ολοκληρωμένων κανονισμών, όπως ο νόμος περί υπηρεσιών πληρωμών, των ρυθμιστικών πλαισίων και της ευθυγράμμισης με τα παγκόσμια πρότυπα», σύμφωνα με την Henley.

Το Χονγκ Κονγκ κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, ακολουθούμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την έκθεση, το 15% του πληθυσμού κατέχει κρυπτονομίσματα. «Αυτό υποστηρίζεται από ισχυρές υποδομές, με υψηλή πυκνότητα crypto ΑΤΜ, τράπεζες φιλικές προς τον κλάδο και αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων που δέχονται κρυπτονομίσματα», αναφέρει η έκθεση.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI: «Πρωτοφανής ζήτηση για διακοπές το φθινόπωρο» – Στους top προορισμούς και ελληνικά νησιά

Ο οδικός χάρτης για τη «μεταμόρφωση» της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων

«Πυρετός» μεταβιβάσεων ακινήτων με φθηνή Golden Visa

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version