search icon

Διεθνή

Ταξίδια: Με… 29 δολάρια δεν χάνεις (σχεδόν ποτέ) τη βαλίτσα σου στα αεροδρόμια

Πολλοί ταξιδιώτες στρέφονται σε συσκευές εντοπισμού, προκειμένου να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα υπάρχοντά τους

Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν καταστεί πλέον μια… σκέτη ταλαιπωρία. Από τις μεγάλες ουρές και τις πολλαπλές καθυστερήσεις έως την απώλεια βαλιτσών. Η υποστελέχωση πολλών αεροδρομίων, ιδίως στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, αποτελεί το Νο.1 πρόβλημα, δημιουργώντας σκηνές χάους σε καθημερινή βάση. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Cory Prenatt, ο οποίος είχε σχεδιάσει να παίξει γκολφ με τους φίλους του στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέλοντας να γιορτάσει τη συνταξιοδότησή του. Ωστόσο, κατά το ταξίδι του από τις ΗΠΑ, οι αποσκευές του… χάθηκαν. Όχι επειδή έβγαλαν φτερά, αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στους αερολιμένες

Για καλή του τύχη, ο Prenatt είχε προνοήσει και είχε τοποθετήσει στις αποσκευές του μια ειδική συσκευή εντοπισμού της Apple, η οποία ονομάζεται AirTags. Μ’ αυτόν τον τρόπο είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή η βαλίτσα του. 

Όταν προσγειώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Αμερικανός συνταξιούχος είδε ότι οι αποσκευές του ήταν ακόμη κολλημένες στις ΗΠΑ, όπου παρέμειναν για ακόμη δύο ημέρες. Τελικά έφθασαν στα χέρια του μέσω του αεροδρομίου στο Εδιμβούργο, όπου χρειάστηκε να οδηγήσει για να τις παραλάβει.  

Ο ίδιος, άλλωστε, βρισκόταν στο Αμπερντίν, όπου είχε κλείσει να παίξει γκολφ. «Πρόκειται για ένα χάλι» σχολιάζει ο συμπαθής Αμερικανός, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.  

Το βασικό πρόβλημα των αεροδρομίων είναι οι μαζικές ελλείψεις προσωπικού. Τι ακριβώς συνέβη; Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι διοικήσεις προχώρησαν σε πολυάριθμες απολύσεις, λόγω των περιορισμών στα αεροπορικά ταξίδια. Σήμερα, όμως, που η ζήτηση έχει αποκατασταθεί και ο κλάδος έχει επανέλθει στην ομαλότητα, υπάρχει σαφής δυσκολία επανα-πρόσληψης των εργαζομένων, καθώς πολλοί εξ αυτών έχουν στραφεί σε άλλους κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι προσφέρουν μονιμότητα και μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια. Έτσι, πολλοί αερολιμένες αδυνατούν να βρουν προσωπικό, με αποτέλεσμα την ύπαρξη μεγάλων κενών.  

Πολλοί ταξιδιώτες, ως εκ τούτου, στρέφονται στα AirTags ή σε παρόμοιες συσκευές εντοπισμού, προκειμένου να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα υπάρχοντά τους. Η Apple εισήγαγε τα AirTags τον Απρίλιο του 2021 στην τιμή των 29 δολαρίων. Το αντίστοιχο προϊόν της Samsung, το SmarTag, κοστίζει 29,99 δολάρια.  

Μία επιβάτης της British Airways έγραψε αυτή την εβδομάδα στο Twitter ότι η συσκευή εντοπισμού την ενημέρωσε ότι οι αποσκευές της έφθασαν στο αεροδρόμιο Χίθροου μία ημέρα μετά την άφιξη της ίδιας και παρέμειναν εκεί για ακόμη 10 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου, και ένα από τα πλέον πολυσύχναστα του κόσμου, αποφάσισε να θέσει ανώτατο όριο ημερήσιων επιβατών και πτήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των καθυστερήσεων.  

Αυτή την εβδομάδα, δε, η Delta Air Lines χρησιμοποίησε ένα ολόκληρο αεροπλάνο για να μεταφέρει 1.000 χαμένες βαλίτσες.  

Διαβάστε ακόμη:

Βλαντιμίρ Ποτάνιν: Αντιμέτωπος με μία από τις μεγαλύτερες χρηματικές διεκδικήσεις διαζυγίου – Θα ασκήσει έφεση;

Τουρισμός για όλους: Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα για το voucher των €150 – Ποιοι θα πάρουν €200

Φοιτητική Στέγη: Αυξημένα ενοίκια και μικρή διαθεσιμότητα «οδηγούν» σε συγκατοίκηση και ενδιαφέρον για αγορά

 

Exit mobile version