Στη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης μετατοπίζεται σταδιακά η προσοχή στο Μιανμάρ καθώς οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι εγκλωβισμένοι πάνω από 48 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ (τον μεγαλύτερο στη χώρα μετά από έναν αιώνα), λιγοστεύουν επικίνδυνα.
Ο μέχρι τώρα απολογισμός κάνει λόγο για 1.644 νεκρούς, 3.408 τραυματίες και 139 αγνοούμενους, πάντα με δεδομένο πως τα συγκεκριμένα νούμερα ενδέχεται να διαφέρουν, καθώς η χούντα της Μιανμάρ ελέγχει ασφυκτικά τη ροή των πληροφοριών προς το εξωτερικό. Παράλληλα, για έξι νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους κάνουν λόγο και οι αρχές της γειτονικής Ταϊλάνδης, που επίσης επηρεάστηκε από τον μεγάλο σεισμό.
Ωστόσο, υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας για ορισμένους, καθώς μια γυναίκα στη Μανταλέι ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια έπειτα από 30 ώρες εγκλωβισμού.
Η μητροπολιτική αρχή της Μπανγκόκ ανακοίνωσε πως 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 83 παραμένουν αγνοούμενοι, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν θαφτεί κάτω από τα μπάζα που προκάλεσε η κατάρρευση ενός 33ώροφου ουρανοξύστη υπό ανέγερση σε μια συνοικία της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης.
ΟΗΕ: Έλλειψη ιατρικών προμηθειών
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί για σοβαρή έλλειψη ιατρικών προμηθειών, την ώρα που συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εντοπισμού επιζώντων στη Μιανμάρ.
Οργανώσεις αρωγής εκφράζουν φόβους ότι η βοήθεια δεν φτάνει στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο. Υπολογίζεται ότι περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές που επηρεάστηκαν από τον σεισμό στη Μιανμάρ.
Οι κατεστραμμένοι δρόμοι, τα ανεπαρκή δίκτυα επικοινωνίας και ο εμφύλιος πόλεμος που μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια δυσχεραίνουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης
Διαβάστε ακόμη
Temasek: Εξετάζει την πώληση της Element Materials
Πτώση 30% στο ρεύμα τον Μάρτιο – Τι φέρνει η πράσινη παραγωγή
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα