Σε διάψευση δημοσιεύματος του Reuters που ανέφερε ότι έχει καταθέσει εμπιστευτικά αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών προέβη ο κινεζικός γίγαντας γρήγορης μόδας, Shein. «Η Shein αρνείται αυτές τις φήμες», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC.

Το Reuters, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ανέφερε ότι η εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα μπορούσε να γίνει πριν από το τέλος του έτους.

Η Shein ιδρύθηκε το 2012 από τον Chris Xu και έγινε παγκοσμίως γνωστή για τα φθηνά και μοντέρνα ρούχα της. Η εταιρεία αποτιμήθηκε πρόσφατα στα 64 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.

Η Shein και η Temu, έχουν κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύονται τα εμπορικά κενά για να εισάγουν αγαθά στις ΗΠΑ χωρίς να πληρώνουν δασμούς ή να υποβάλλουν τις αποστολές σε ελέγχους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με έκθεση επιτροπής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Shein δήλωσε στο CNBC την περασμένη εβδομάδα ότι η πολιτική της είναι να «συμμορφώνεται με τους τελωνειακούς και εισαγωγικούς νόμους των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται» και ότι θα συνεχίσει να «έχει ως προτεραιότητα τη συμμόρφωση στις εισαγωγές».

Σύμφωνα με το Reuters, η εισαγωγή της Shein στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ θα μπορούσε να καταστήσει την εταιρεία την πιο πολύτιμη κινεζική στη Wall Street μετά την Didi Global.

Το 2021 η Didi Global εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με αποτίμηση 68 δισ. δολάρια, αλλά αποσύρθηκε από το χρηματιστήριο σχεδόν 6 μήνες αργότερα λόγω πιέσεων και ανησυχιών για την ασφάλεια των δεδομένων από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές.

Τον Μάιο, Αμερικανοί νομοθέτες κάλεσαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να πατάξει τη Shein επειδή φέρεται να πωλούσε ρούχα που κατασκευάζονταν με καταναγκαστική εργασία στο Xinjiang της Κίνας.

«Έχουμε μηδενική ανοχή στην καταναγκαστική εργασία», είχε δηλώσει εκπρόσωπος της Shein στο CNBC τον Μάιο.

Η Shein φιλοξένησε πρόσφατα μια ομάδα influencers στην Γκουανγκζού της Κίνας, οι οποίοι δημοσίευσαν βίντεο που επαινούσαν την εταιρεία, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για καταναγκαστική εργασία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα social media, με τους χρήστες να κάνουν λόγο για προπαγάνδα.

 

Διαβάστε ακόμη

Ποιο χρηματιστήριο κάνει ράλι… 800% μέσα στο τελευταίο 6μηνο