Η Κίνα θεωρείται ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο, όμως δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της με τους Κινέζους να ψάχνουν τρόπους να συνεχίσουν να παρέχουν στην αγορά της ποσότητες του πολύτιμου μετάλλου που χρειάζεται, ειδικά στην βιομηχανία.
Η κατανάλωση χρυσού της Κίνας θα ανέρχεται στους 1.200 τόνους το χρόνο έως το 2020, σύμφωνα με της εκτιμήσεις του υπουργείου εμπορίου της Κίνας η χώρα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού τον χρόνο όμως δεν καταστεί δυνατό να καλύψει τις μελλοντικές της ανάγκες στο πολύτιμο μέταλλο.
Η δεύτερη Διεθνής Εκθεση χρυσού της Κίνας είναι σε εξέλιξη στο Πεκίνο με τους επενδυτές να κλείνουν σειρά συμφωνιών με στόχο την κάλυψη των αναγκών.
Σύμφωνα με τον Sergey Kashuba, πρόεδρο των ρωσικών χρυσωρυχείων έχει αυξηθεί η ποσότητα χρυσού από την Ρωσία που παρέχεται στην Κίνα μετά την έναρξη της συνεργασίας των δύο χωρών.
Πέρσι η Zijin Gold, επένδυσε περί των 100 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή ορυχείου στην Σιβηρία.
Οι Κινέζοι στοχεύουν στον χρυσό που κρύβει το υπέδαφος του ρωσικού αρκτικού κύκλου, το κόστος εξόρυξης του οποίου είναι υψηλό και μέχρι στιγμής λίγες ρωσικές εταιρείες το αντέχουν.
Ο Vladimir Putin πρόσφατα υπέγραψε διάταγμα που ορίζει τις εισαγωγές και τις εξαγωγές διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και χρυσού με παράγοντες της αγοράς να θεωρούν πως η συγκεκριμένη διαταγή έχει βελτιώσει την συνεργασία των δύο χωρών.
Ο Song Xin, Πρόεδρος της China Gold Association, τόνισε ότι το συμβούλιο Χρυσού της χώρας εκτιμά πως η δυναμική του νέου δρόμου του Μεταξιού θα αυξήσει την ανάγκη της Κίνας για χρυσό.
Η Κίνα παρήγαγε 229,102 τόνους χρυσού τους πρώτους έξι μήνες του έτους ενώ σε σχέση με το 2015 η κινεζική παραγωγή έχει αυξηθεί 0,16%.
Οι Κινέζοι επενδυτές έχουν να αντιμετωπίσουν και την υψηλή τιμή του χρυσού ο οποίος την Τετάρτη διαπραγματεύονταν στα 1.335,70 δολάρια στην ουγγιά, αυξημένος κατά 25% σε σχέση με τις 4 Ιανουαρίου.