search icon

Διεθνή

Πούτιν: «Η Ρωσία στις αγορές ενέργειας δεν εργάζεται εναντίον κανενός»

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη συνάντησή του με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχιάν των ΗΑΕ

Στη δήλωση ότι η Ρωσία δεν εργάζεται εναντίον κανενός στις αγορές ενέργειας προχώρησε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μία εβδομάδα αφότου οι ΗΠΑ επέκριναν την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να προχωρήσει σε απότομη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Μιλώντας δίπλα στον Πρόεδρο των ΗΑΕ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχιάν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως η Ρωσία έχει ως στόχο να δημιουργήσει σταθερότητα στις αγορές ενέργειας και να διασφαλίσει ότι η προσφορά και η κατανάλωση βρίσκονται σε ισορροπία.

«Εργαζόμαστε επίσης δραστήρια μέσα στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+. Ξέρω τη θέση σας, οι ενέργειές μας, οι αποφάσεις μας δεν κατευθύνονται εναντίον οποιουδήποτε, δεν πρόκειται και δεν το κάνουμε με τρόπο που προκαλεί προβλήματα για οποιονδήποτε», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

«Οι ενέργειές μας έχουν στόχο να δημιουργήσουν σταθερότητα στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, έτσι ώστε τόσο οι καταναλωτές ενεργειακών πόρων, όσο και οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγή, οι προμηθευτές στις παγκόσμιες αγορές, να αισθάνονται ήρεμοι, σταθεροί και σίγουροι. Έτσι ώστε η προσφορά και η ζήτηση να είναι σε ισορροπία», είπε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με το Reuters.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε την κυβέρνησή του και το Κογκρέσο να διερευνήσουν πώς μπορεί να αυξηθεί η παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ και να μειωθεί ο έλεγχος του ΟΠΕΚ+ στις τιμές ενέργειας, μετά τις κοντόφθαλμες -όπως τις χαρακτήρισε- μειώσεις παραγωγής του καρτέλ.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ+ προκάλεσε την αιχμηρή απάντηση του Μπάιντεν, που υπογραμμίζει το αυξανόμενο ρήγμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία για την ενεργειακή πολιτική.

Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Προκοπίου: Το πετρέλαιο θα είναι μαζί μας τα επόμενα 100 χρόνια

Τρεις επιστήμονες, ένα Νόμπελ και η Ελλάδα

Deutsche Bank: Οι 10 ενεργειακές προκλήσεις της Ευρώπης – Γιατί είμαστε μόλις στην αρχή της κρίσης

 

Exit mobile version