Τοποθετημένο στην καρδιά της Μαδρίτης, ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, είναι το Restaurante Botin Sobrino de.

Άνοιξε για πρώτη φορά ως πανδοχείο και το εστιατόριο-ορόσημο ιδρύθηκε το 1725 από τον Γάλλο μάγειρα Jean Botin και την σύζυγό του. Είναι το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Guinness. Σήμερα, το Botin φημίζεται για την αγροτική καστιλιάνικη κουζίνα και για τα ζουμερά κρέατα που ψήνονται μέσα σε έναν φούρνο που είναι περίπου 300 ετών.

Δείτε παρακάτω πως είναι να τρως στο παλαιότερο εστιατόριο του κόσμου

Το όνομα του εστιατορίου άλλαξε από Casa Botin σε Sobrino de Botin («ανιψιός του Botin»), όταν η κα Botin πέθανε και ο ανιψιός της ανέλαβε. Πλέον ανήκει στην οικογένεια González.

The restaurant's name was changed from Casa Botín to Sobrino de Botín ("nephew of Botín") when Mrs. Botín died and her nephew took over. It is now owned by the González family.

Το Botin έχει τέσσερις ορόφους και τον αέρα ενός παραδοσιακού ισπανικού εστιατορίου. Υπάρχουν τρεις αίθουσες εστίασης: το Bodega («κελάρι»), το δωμάτιο Castilla και το δωμάτιο Felipe IV.

Botín has four floors and the air of a traditional Spanish tavern. There are three dining rooms: the bodega ("cellar"), the Castilla room, and the Felipe IV room.

Τα πιο διάσημα πιάτα εδώ είναι το asado cochinillo («ψητό γουρουνόπουλο») και το asado Cordero («ψητό αρνί»).

The most famous dishes here are the cochinillo asado ("roast suckling pig") and the cordero asado ("roast lamb").

Το εστιατόριο λαμβάνει τους χοίρους από την Segovia και τα αρνιά από την Sepúlveda τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.

The restaurant receives suckling pigs from Segovia and lambs from Sepúlveda  three to four times per week.

Τόσο τα αρνιά όσο και τα γουρουνόπουλα ψήνονται στον σχεδόν 300 ετών φούρνο με ξύλα από χυτοσίδηρο.

Both the lambs and pigs are roasted in the nearly 300-year-old original wood-fired oven made of cast iron.

Τραγανό στο εξωτερικό, τρυφερό στο εσωτερικό, το γουρουνόπουλο σερβίρεται με ψητές πατάτες.

Crispy skin on the outside, tender meat on the inside, the suckling pig is served with a side of roast potatoes.

Φανατικό οπαδός του εστιατορίου ήταν και ο Χέμινγουεϊ.

Hemingway was a glutton for Botín's sucking pig, so much so that he immortalized it in "The Sun Also Rises." From the book: "We lunched upstairs at Botín's. It is one of the best restaurants in the world. We had roast young suckling pig and drank rioja alta."

Τα μύδια Botin, ένα άλλο δημοφιλές πιάτο, διαθέτει σάλτσα, καυτερή πιπεριά τσίλι, σκόρδο, λευκό ξηρό κρασί, πάπρικα, πελτέ τομάτας και φύλλο δάφνης.

Clams Botín, another popular dish, features a house sauce of onion, hot chili pepper, garlic, dry white wine, paprika, tomato purée, and laurel leaf.

Το μενού

Here's a look at the full menu.

Αν είστε τυχεροί, το γεύμα σας θα συνοδεύεται και με ισπανική ζωντανή μουσική.

If you're lucky, your meal will come with a side of live Spanish music.