Τοποθετημένο στην καρδιά της Μαδρίτης, ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, είναι το Restaurante Botin Sobrino de.
Άνοιξε για πρώτη φορά ως πανδοχείο και το εστιατόριο-ορόσημο ιδρύθηκε το 1725 από τον Γάλλο μάγειρα Jean Botin και την σύζυγό του. Είναι το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Guinness. Σήμερα, το Botin φημίζεται για την αγροτική καστιλιάνικη κουζίνα και για τα ζουμερά κρέατα που ψήνονται μέσα σε έναν φούρνο που είναι περίπου 300 ετών.
Δείτε παρακάτω πως είναι να τρως στο παλαιότερο εστιατόριο του κόσμου
Το όνομα του εστιατορίου άλλαξε από Casa Botin σε Sobrino de Botin («ανιψιός του Botin»), όταν η κα Botin πέθανε και ο ανιψιός της ανέλαβε. Πλέον ανήκει στην οικογένεια González.
Το Botin έχει τέσσερις ορόφους και τον αέρα ενός παραδοσιακού ισπανικού εστιατορίου. Υπάρχουν τρεις αίθουσες εστίασης: το Bodega («κελάρι»), το δωμάτιο Castilla και το δωμάτιο Felipe IV.
Τα πιο διάσημα πιάτα εδώ είναι το asado cochinillo («ψητό γουρουνόπουλο») και το asado Cordero («ψητό αρνί»).
Το εστιατόριο λαμβάνει τους χοίρους από την Segovia και τα αρνιά από την Sepúlveda τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.
Τόσο τα αρνιά όσο και τα γουρουνόπουλα ψήνονται στον σχεδόν 300 ετών φούρνο με ξύλα από χυτοσίδηρο.
Τραγανό στο εξωτερικό, τρυφερό στο εσωτερικό, το γουρουνόπουλο σερβίρεται με ψητές πατάτες.
Φανατικό οπαδός του εστιατορίου ήταν και ο Χέμινγουεϊ.
Τα μύδια Botin, ένα άλλο δημοφιλές πιάτο, διαθέτει σάλτσα, καυτερή πιπεριά τσίλι, σκόρδο, λευκό ξηρό κρασί, πάπρικα, πελτέ τομάτας και φύλλο δάφνης.
Το μενού
Αν είστε τυχεροί, το γεύμα σας θα συνοδεύεται και με ισπανική ζωντανή μουσική.