Το εργοστάσιο επεξεργασίας χάλυβα στο προάστιο Κονσοχόκεν της Φιλαδέλφειας λειτουργεί εδώ και εκατό χρόνια, ενώ εκτείνεται σε μήκος 1.125 μέτρων στις όχθες του ποταμού Σκούλκιλ. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιρίων με μαύρους τοίχους, που μπορεί να παράγει μισό εκατομμύρια τόνους χάλυβα ετησίως, όταν λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.
Ωστόσο, τα χρόνια από την περιορισμένη ζήτηση χάλυβα αμερικανικής παραγωγής, μείωσαν την παραγωγική ικανότητα της αναφερόμενης εργοστασιακής μονάδας, η οποία είναι γνωστή κυρίως για την παραγωγή χάλυβα υψηλής αντοχής, προκειμένου να καλύπτονται οι στρατιωτικές ανάγκες σε καιρό πολέμου, σχολιάζει το POLITICO.
Ο Καμίν Τόμσον, πρόεδρος του τοπικού συνδικάτου εργατών χάλυβα, δηλώνει ότι το εργοστάσιο προσλαμβάνει τώρα εργαζόμενους, ενώ αναμένει νέες επενδύσεις, κυρίως εξαιτίας μιας βασικής πολιτικής: της επιβολής δασμών από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον ξένο χάλυβα και στο αλουμίνιο.
Οι αμφιλεγόμενοι αυτοί δασμοί βρίσκονται ακόμη σε ισχύ, προκαλώντας ένα πολιτικό αδιέξοδο για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Οι περισσότερες επιχειρηματικές ενώσεις απορρίπτουν ως ένα περιττό οικονομικό βάρος, καθώς οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν ελλείψεις στην αλυσίδα εφοδιασμού τους και είναι αντιμέτωπες με την αύξηση του πληθωρισμού.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί την κατάργηση των δασμών, ενώ κλιμακώνει την άσκηση πιέσεων στην κυβέρνηση Μπάιντεν, προκειμένου να τους καταργήσει.
Ωστόσο, η συνολική κατάργηση των δασμών ακόμη και για την Ευρώπη, χωρίς να υιοθετηθούν μέτρα προστασίας για τους παραγωγούς χάλυβα στις ΗΠΑ, εμπεριέχει τον κίνδυνο εκνευρισμού των ψηφοφόρων των συνδικάτων στον αναφερόμενο βιομηχανικό τομέα, όπως είναι ο Τόμσον, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Κογκρέσου το 2022.
«Είμαι πολύ σίγουρος ότι η ηγεσία της ένωσης μας λέει στον πρόεδρο Μπάιντεν, ότι το σωστό πράγμα που πρέπει να πράξει, είναι να κάνει τη βιομηχανία μας δυνατότερη και καλύτερη», δήλωσε σε μία συνέντευξη ο Τόμσον. «Αν πάει αντίθετα σε αυτό, τότε θα πρέπει να έχει ένα πολύ καλό λόγο για να το αιτιολογήσει».
Η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο και η Εμπορική Εκπρόσωπος των ΗΠΑ Κάθριν Τάι προσπαθούν να καταρτίσουν ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κινεζικής πρόκλησης, η οποία είναι ενεργή εδώ και δεκαετίες.
Το Πεκίνο υπονομεύει τις εσωτερικές βιομηχανίες στις ΗΠΑ, διοχετεύοντας στην παγκόσμια αγορά τις ποσότητες χάλυβα που του περισσεύουν, αλλά σε χαμηλότερες τιμές.
Η σχετική προθεσμία που έχουν θέσει οι δύο αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης για την επίτευξη μιας συμφωνίας, λήγει στο τέλος του χρόνου.
Διαβάστε ακόμη
Στην τελική ευθεία το νέο «πράσινο» project της Prodea στη Λεωφόρο Συγγρού (pics)
Η έξοδος της Eurobank στις αγορές, η ναυμαχία της Ψυττάλειας και ο… πράσινος Τόλης
Ο πληθωρισμός εκτοξεύει τις τιμές: Γιατί είναι εντελώς διαφορετικός από τη δεκαετία του ’70