Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο Ισραήλ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Γιαΐρ Νετανιάχου εναντίον των IDF και του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, την ίδια ώρα με τη συνέντευξη Τύπου του πατέρα του ανάρτησε στο Telegram περιεχόμενο μέσω του οποίου υποστήριξε ότι αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου οδήγησαν σε αλλαγές στους κανόνες εμπλοκής των δυνάμεων των IDF στα σύνορα με τη Γάζα.
Αυτό, όπως γράφει το Protothema.gr σύμφωνα με τον Γιαΐρ Νετανιάχου είχε ως αποτέλεσμα τα μέλη της Χαμάς να πλησιάσουν τον συνοριακό φράκτη. Ακολούθως προχώρησε σε αναρτήσεις με δριμύ κατηγορώ κατά των IDF μιλώντας για την αποτυχία να δράσουν στις 7 Οκτωβρίου όταν η Χαμάς έσφαξε τουλάχιστον 1.200 Ισραηλινούς και απήγηγε δεκάδες κρατώντας τους ομήρους στη Γάζα.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post, μία από τις αναρτήσεις που έκανε προέβαλε τον ισχυρισμό ότι οι γυναίκες παρατηρητές που βρίσκονταν στα σύνορα με τη Γάζα προειδοποίησαν για τις προκλήσεις της Χαμάς αλλά ένας ανώτερος διοικητής τις απείλησε με δίκη στην περίπτωση που συνέχιζαν να τον «παρενοχλούν».
Το μπαράζ αναρτήσεων συνεχίστηκε καθώς ο Γιαΐρ Νετανιάχου υποστήριξε ότι ο τομέας ασφαλείας ήταν εκείνος που πίεσε προκειμένου να σταλούν καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας. Στο μεταξύ μία οργάνωση εφέδρων των IDF απευθυνόμενη προς τον γιο του πρωθυπουργού του Ισραήλ είπε πως «η εποχή της κακόβουλης επιρροής σας έχει τελείωσει».
Πρόκειται για την οργάνωση IDF Brothers in Arms η οποία τόνισε πως «Πρέπει να δείτε τα γεγονότα: Η αλαζονεία ανήκει σε εσάς, ενώ η αδιαφάνεια και η ενοχή ανήκουν στον πατέρα σας. Η εποχή της κακόβουλης επιρροής σας έχει τελειώσει».
«Στεκόμαστε ενωμένοι με τους άνδρες και τις γυναίκες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τη χώρα μας, από την οποία έχετε φύγει. Καταλαβαίνουμε τις απογοητεύσεις και τις επιθυμίες του πατέρα σας- ολόκληρο το έθνος τις καταλαβαίνει. Ωστόσο, ένα βράδυ που θρηνούμε την απώλεια οκτώ στρατιωτών, θα ήταν καλύτερα να είχατε παραμείνει σιωπηλός», κατέληξε η ανακοίνωση.
Διαβάστε ακόμη
Μαξίμου για ακρίβεια: Το τρίπτυχο της κυβερνητικής πολιτικής κόντρα στον εισαγόμενο πληθωρισμό
Γιατί η Γερμανία αναζητεί επειγόντως 60 δισ. ευρώ
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ