Ο πίνακας περιεχομένων της Pinkerton, που απεικονίζει τα ευρήματα της αναφοράς του Risk Index, μέσω ενός διαδραστικού παγκόσμιου χάρτη, έχει σκοπό να βοηθήσει διευθυντές επιχειρήσεων να εντοπίσουν πού, πώς και σε ποιο βαθμό, υπάρχει κίνδυνος επιχειρηματικότητας ανά τον κόσμο.
Η Σιγκαπούρη αποτελεί την καταλληλότερη χώρα για επιχειρηματικές κινήσεις.
Σε ποια θέση όμως κατατάσσει ο πίνακας την Ελλάδα με βάση το ρίσκο επιχειρηματικότητας;
Ενώ η Μολδαβία κατέχει τα πρωτεία κινδύνου στην Ευρώπη, με ποσοστό 61,2%, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλά ποσοστά, έχοντας 34,7% συνολικό κίνδυνο.
Με 22,9% πιθανότητες φυσικών καταστροφών, εμφανίζει ένα αρκετά υψηλό ποσοστό της τάξεως 16,9% στην πιθανότητα μεταδοτικής ασθένειας, ενώ το ρίσκο για την υγιεινή του πληθυσμού φτάνει στο 15,5%.
Αξιοσημείωτο αποτελεί φυσικά το ποσοστό βίαιου εγκλήματος, εγκλήματος ιδιοκτησίας και πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης, που ανέρχεται στο 45,1%.
Είναι επακόλουθο, ένας τέτοιος αριθμός να απωθεί πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές αλλά ακόμα και τουρίστες.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που τους απωθεί. Δεν θα μπορούσε να είναι μόνο αυτό, καθώς το υψηλότερο ποσοστό κινδύνου είναι και αυτό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με 72,8%.
Τον αριθμό αυτό έρχεται να ενισχύσει η δομή της ελληνικής οικονομίας που αποτελεί ρίσκο για ξένους επενδυτές, κατά 48,6% και ο κοινωνικό-πολιτικός κίνδυνος, που ανέρχεται στο 45,7%. Και η τεχνογνωσία όμως κατέχει υψηλό ποσοστό κινδύνου με 37,9%.
Σε χαμηλότερα ποσοστά φαίνεται να κινείται ο κίνδυνος ανθρώπινου δυναμικού, με 5% και ο κοινωνικός ξεσηκωμός, με 4,2%.
Δείτε εδώ αναλυτικά