Καθώς η σκόνη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι κατακάθεται, οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Πόλη του Φωτός υποδέχονται μια νέα γενιά αθλητών για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ενώ η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν μοιράζει χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση μεταλλίων, αρκετές χώρες επιβραβεύουν τους αθλητές τους με μπόνους μεταλλίων.

Δείτε πόσα πρόκειται να κερδίσουν ορισμένοι αθλητές για τα αθλητικά τους επιτεύγματα, με βάση πληροφορίες που συγκέντρωσε το CNBC από εθνικές Παραολυμπιακές Επιτροπές, αθλητικές ενώσεις και τοπικά δημοσιεύματα:

Στις αρχές του έτους, η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι διακριθέντες θα λάβουν το ίδιο χρηματικό μπόνους με τους ολυμπιονίκες τους για την κατάταξη στο βάθρο, σε 20.000 καναδικά δολάρια (14.786 δολάρια) για το χρυσό, 15.000 καναδικά δολάρια για το αργυρό και 10.000 καναδικά δολάρια για το χάλκινο. Η διοργανώτρια χώρα Γαλλία απονέμει επίσης παραολυμπιακά μπόνους μεταλλίων ίσα με εκείνα που μοιράζονται στους Ολυμπιονίκες.

Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία. Μια πρόσφατη επιχορήγηση επιβραβεύει πλέον τους Παραολυμπιονίκες με τα ίδια χρηματικά μπόνους με τους Ολυμπιονίκες – στα 94.000 ευρώ (105.312 δολάρια) για τους χρυσούς Ολυμπιονίκες, 48.000 ευρώ για τους αργυρούς Ολυμπιονίκες και 30.000 ευρώ για τους χάλκινους Ολυμπιονίκες.

Οι παραολυμπιονίκες της Μαλαισίας θα λάβουν χρηματική αμοιβή 1 εκατ. μαλαισιανά ρινγκίτ (228.623 δολάρια) για το χρυσό, 300.000 ρινγκίτ για το αργυρό και 100.000 ρινγκίτ για το χάλκινο. Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας μοιράζει από το 2016 ίσόποσα βραβεία στους παραολυμπιονίκες με τους ολυμπιονίκες τους.

Ο πρόεδρος του Παραολυμπιακού Συμβουλίου της Μαλαισίας δήλωσε ότι τρεις εξωτερικές χορηγούν πρόσθετα χρηματικά μπόνους ύψους έως 60.000 ringgit για το χρυσό, 30.000 ringgit για τους αργυρούς μεταλλίστες και 15.000 ringgit για τους χάλκινους μεταλλίστες.

Οι χρυσοί παραολυμπιονίκες της Ιαπωνίας θα λάβουν 3 εκατομμύρια γιεν (20.780 δολάρια) από την Ιαπωνική Ένωση Παραολυμπιακών Αθλημάτων, λιγότερο από τα 5 εκατομμύρια γιεν που απονέμει η Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή στους χρυσούς Ολυμπιονίκες. Οι ασημένιοι και χάλκινοι παραολυμπιονίκες θα λάβουν πληρωμές ίσες με τις αντίστοιχες των Ολυμπιακών Αγώνων, 2 εκατομμύρια γιεν και 1 εκατομμύριο γιεν, αντίστοιχα.

Η Αυστραλία, το Ισραήλ και η Νότια Κορέα προσφέρουν επίσης στους παραολυμπιονίκες χρηματικές αμοιβές ίσες με αυτές των ολυμπιονικών τους.

Η μεγαλύτερη διαφορά

Το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη – οι οποίες χορηγούν τις μεγαλύτερες πληρωμές στους Ολυμπιονίκες τους – δεν μοιράζουν τόσα πολλά στους Παραολυμπιονίκες τους.

Αν και το Jockey Club του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι οι χρυσές παραολυμπιακές διακρίσεις θα λάβουν σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που έλαβαν στο Τόκιο 2020. Αλλά το μπόνους του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων Χονγκ Κονγκ (192.333 δολάρια) εξακολουθεί να είναι σημαντικά μικρότερο από την αμοιβή των 6 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ που δόθηκε στους χρυσούς Ολυμπιονίκες πριν από λίγες εβδομάδες.

Ένας ασημένιος παραολυμπιονίκης θα λάβει 750.000 HK$, ενώ οι χάλκινοι παραολυμπιονίκες 375.000 HK$, σημαντικά λιγότερα από αυτά που λαμβάνουν οι ομόλογοι τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι χρυσοί παραολυμπιονίκες της Σιγκαπούρης θα λάβουν 500.000 δολάρια Σιγκαπούρης (380.000 δολάρια) – τα μισά από αυτά που λαμβάνουν οι ολυμπιονίκες τους. Οι ασημένιοι και οι χάλκινοι νικητές θα κερδίσουν 300.000 και 150.000 δολάρια αντίστοιχα.

Η ανισότητα στα χρηματικά έπαθλα τέθηκε στο κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης το 2016. Ένας υπουργός απάντησε ότι οι αμοιβές για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες καθορίζονται από μη κυβερνητικούς φορείς – συγκεκριμένα το Εθνικό Συμβούλιο Παραολυμπιακών Αγώνων της Σιγκαπούρης και το Εθνικό Συμβούλιο Ολυμπιακών Αγώνων της Σιγκαπούρης – οι οποίοι χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από διάφορες χορηγίες.

Οι Βρετανοί Παραολυμπιονίκες, όπως και οι αντίστοιχοι Ολυμπιονίκες, δεν λαμβάνουν χρηματικό έπαθλο για την κατάκτηση μεταλλίων, αλλά έχουν ετήσιο εκπαιδευτικό επίδομα.

Το ακριβές χρηματικό έπαθλο για τους χρυσούς παραολυμπιονίκες της Κίνας δεν είναι σαφές, καθώς οι αμοιβές φέρονται να ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή και τη διοργάνωση.

Οι μεγαλύτερες αποστολές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι αυτή της Κίνας με 282 αθλητές, ακολουθούμενη από τη Βραζιλία με 255. Η διοργανώτρια χώρα Γαλλία έστειλε 237 αθλητές.

Διαβάστε ακόμη

Τα σενάρια για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Σε περιδίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης προκαλεί τον Τσίπρα – Ο Πολάκης ετοιμάζει πρόταση μομφής

Νεκρά ψάρια στον Παγασητικό: Τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ