Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο θα είναι σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα η αύξηση στα εμβάσματα στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος το 2021, καταγράφοντας αύξηση 7,3% στα 589 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, αυτό οφείλεται στην ισχυρή οικονομική ανάκαμψη σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά και στην αύξηση των εσόδων από το πετρέλαιο στη Ρωσία και τις χώρες του Κόλπου.
Όπως αναφέρει το Reuters, η έκθεση που δημοσίευσε η Παγκόσμια Τράπεζα την Τετάρτη αναφέρει ότι το 2020 τα εμβάσματα είχαν μειωθεί κατά 1,7% εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία.
«Ο απρόσμενος ρυθμός της ανάκαμψης είναι ευχάριστα νέα. Για να εξακολουθήσουν να υπάρχουν εμβάσματα, κυρίως μέσω ψηφιακών οδών, είναι βασική προϋπόθεση η πρόσβαση των μεταναστών και των παρόχων υπηρεσιών εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς», συμπλήρωσε.
Τα εμβάσματα σε Ανατολική Ασία και Ειρηνικό προβλέπεται να πέσουν φέτος κατά 4% στα 131 δισ. δολάρια, αν και με εξαίρεση την Κίνα, η ετήσια ροή θα αυξηθεί κατά 1,4%. Στη νότια Ασία τα εμβάσματα αναμένεται να ενισχυθούν κατά 8%, στα 159 δισ. δολάρια.
Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, τα εμβάσματα αυξάνονται κατά 5,3% στα 67 δισ. δολάρια, ενώ στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική αναμένεται να αυξηθούν κατά 9,7%, στα 62 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, στην υποσαχάρια Αφρική τα εμβάσματα εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 6,2% στα 45 δισ. δολάρια.
Σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική ενδέχεται να φτάσουν σε νέο υψηλό, με αύξηση στα 126 δισ. δολάρια, από τα οποία το 42% (53 δισ. δολάρια) μόνο στο Μεξικό. Τέλος, σε Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα και Τζαμάικα τα εμβάσματα αναμένεται να ξεπεράσουν το 23% του ΑΕΠ.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι το 2022 σε παγκόσμιο επίπεδο τα εμβάσματα θα σημειώσουν αύξηση 2,6%, εν μέσω κινδύνων για την αναζωπύρωση του κορωνοϊού και τους νέους περιορισμούς που θα προκαλέσει. Μείωση στα εμβάσματα θα μπορούσε να υπάρξει και από τα χαμηλότερα δημοσιονομικά κίνητρα στις ανεπτυγμένες χώρες.
Διαβάστε ακόμη
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα… από την αρχή του έτους
Reuters: Στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας προσφεύγει η κρατική ενεργειακή Botas
Ρωσία: «Ναι» στην αύξηση παραγωγής άνθρακα στην Κίνα