search icon

Διεθνή

Ο Πούτιν εξομολογείται: Δούλεψα σαν ταξιτζής όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση το 1991

Για τις δυσκολίες που πέρασε λίγο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης μίλησε πρόσφατα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ρωσία, η νεότερη ιστορία».

Εξέφρασε τη λύπη του για την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, αποκαλύπτοντας ότι εκείνα τα χρόνια, έπρεπε να δουλέψει ως οδηγός ταξί για να μπορέσει να καλύπτει τα έξοδά του.

Τα οικονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν από την κατάρρευση ανάγκασαν πολλούς Ρώσους να αναζητήσουν νέους τρόπους προκειμένου να κερδίζουν τα προς το ζην.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε μάλιστα, πως με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η ιστορική Ρωσία κατέρρευσε. «Επρόκειτο για τη διάλυση της ιστορικής Ρωσίας με το όνομα Σοβιετική Ένωση», αναφέρει χαρακτηριστικά, στο ντοκιμαντέρ ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Δύση θεωρούσε εκείνο το διάστημα ότι η περαιτέρω διάλυση της Ρωσίας ήταν ζήτημα χρόνου.

Είναι γνωστό πως ο Πούτιν χαρακτηρίζει ως «τραγωδία» την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όμως, αυτή είναι μία από τις σπάνιες φορές που μιλάει δημόσια για τις προσωπικές δυσκολίες που βίωσε εκείνη την περίοδο. «Μερικές φορές χρειαζόμουν να βγάλω επιπλέον χρήματα. Εννοώ, να βγάλω χρήματα πίσω από το τιμόνι, ως ιδιώτης οδηγός. Για να είμαι ειλικρινής είναι δύσκολο να μιλάω για αυτό, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια», σημειώνει ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, εκείνη την εποχή, τα ταξί δεν ήταν τόσο διαδεδομένα στη Ρωσία. Ιδιώτες προσέφεραν κούρσες σε αγνώστους προκειμένου να τα βγάλουν πέρα. Υπήρχαν κάποιοι μάλιστα που χρησιμοποιούσαν ως «ταξί» ακόμα και ασθενοφόρα. Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος υπηρέτησε ως πράκτορας της KGB ενώ, στις αρχές του ’90, εργαζόταν στο γραφείο του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης, Ανατόλι Σομπτσάκ.

Τα όσα είπε κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, θα μπορούσαν ερμηνευτούν ως προάγγελος για τις προθέσεις της Ρωσίας, γύρω από το ζήτημα της Ουκρανίας. Πρόσφατα, η Ρωσία συγκέντρωσε περισσότερα από 90.000 στρατεύματα στα σύνορά της με την Ουκρανία και για το λόγο αυτό, αυξάνονται οι ανησυχίες για μια επικείμενη εισβολή. Παρόλα αυτά, από την πλευρά της, η κυβέρνηση της χώρας, το αρνείται ρίχνοντας τα βέλη της στην Ουκρανία και κατηγορώντας τη, για προκλητική συμπεριφορά.

Διαβάστε ακόμα

Αναστάσης Δαυίδ: Οι «αραβικές νύχτες» του Mr Coca-Cola

Πλειστηριασμοί: «Σφυριά» για Κουτσολιούτσους (Πήλιο) και «Calle Mar» (Μύκονος)

Φυσικό αέριο: Η Κομισιόν προτείνει την κοινή προμήθεια από τα κράτη μέλη

Exit mobile version