search icon

Διεθνή

NYT: Γιατί οι ΗΠΑ διακόπτουν την παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca σε εργοστάσιο της Βαλτιμόρης

Η AstraZeneca ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να βρεθεί άλλη εγκατάσταση που θα παράγει το εμβόλιό της

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν διέκοψε την παραγωγή του εμβολίου της αγγλοσουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό στο εργοστάσιο της Βαλτιμόρης όπου καταστράφηκαν από λάθος 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson και ανέθεσε σε αυτή την τελευταία τη διεύθυνσή του, έγραψε η εφημερίδα The New York Times.

Η J&J ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη» όσον αφορά την παραγωγή της δραστικής ουσίας του εμβολίου της «στην εγκατάσταση Emergent BioSolutions Inc.».

Δεν διευκρίνισε εάν θα αναλάβει πλήρως τη διεύθυνση του εργοστασίου. Η εταιρεία δεν απάντησε όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησε να το διευκρινίσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, η AstraZeneca ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να βρεθεί άλλη εγκατάσταση που θα παράγει το εμβόλιό της. Η εταιρεία δεν απάντησε όταν το Ρόιτερς της ζήτησε να σχολιάσει την απόφαση.

Η κίνηση του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ σημαίνει πως το εργοστάσιο Emergent BioSolutions πλέον θα κατασκευάζει αποκλειστικά το εμβόλιο της Τζόνσον & Τζόνσον, το οποίο χορηγείται σε μία δόση. Σκοπός είναι να αποφευχθούν συγχύσεις στο μέλλον όπως αυτή που οδήγησε στην καταστροφή των 15 εκατ. δόσεων, έγραψε η εφημερίδα, η οποία επικαλέστηκε δύο κορυφαία στελέχη των ομοσπονδιακών υπηρεσιών υγείας.

Αυτή την εβδομάδα, ο σύμβουλος της προεδρίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού Δρ. Άνθονι Φάουτσι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να μη χρειαστούν το εμβόλιο της AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό, ακόμη κι αν εξασφαλίσει έγκριση από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Σχέδιο «Ελλάδα 2.0»: Τα 10 project που θα απορροφήσουν τους περισσότερους πόρους

Ευρωπαϊκή αγορά ρύπων: «Κούρσα» προς τα 100 ευρώ έως το 2030

Κορωνοϊός: Δωρεάν rapid test για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του Πειραιά

Exit mobile version