Η αμερικανική αλυσίδα Walmart εισήλθε στη λίστα των εταιρειών που προσπαθούν να διεκδικήσουν μερίδιο του metaverse, δίπλα στις Facebook, Nike, Ralph Lauren, Bumble και Disney, μεταξύ άλλων.
Ο κολοσσός υπέβαλε αιτήσεις αναγνώρισης εμπορικών σημάτων τον περασμένο Δεκέμβριο, μέσω των οποίων σκοπεύει να προχωρήσει σε πωλήσεις εικονικών προϊόντων.
Η Walmart φαίνεται πως επικεντρώνεται πια στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, ακολουθώντας τα βήματα της Facebook η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε Meta.
Στις αιτήσεις της Walmart συμπεριλαμβάνεται πλειάδα σημάτων προϊόντων όπως ηλεκτρονικές και λευκές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Σε διαφορετική της αίτηση, η Walmart φαίνεται πως έχει σχέδια για τη δημιουργία του δικού της συστήματος πληρωμών μέσω κρυπτονομισμάτων και NFTs.
Παρά τις παρόμοιες επιχειρηματικές κινήσεις αρκετών κολοσσών, οι επενδυτές και οι επιχειρηματικοί ηγέτες δε γνωρίζουν ακόμα πως θα δημιουργήσουν ένα πλήρες και ανεπτυγμένο metaverse.
Αναλυτές της Morgan Stanley υποστηρίζουν πως το νέο εικονικό περιβάλλον μπορεί να γιγαντωθεί σε αγορά $8 τρισεκατομμυρίων, αλλά η δυσκολία έγκειται στην προσέλκυση νέων χρηστών.
Παρ’ όλα αυτά τα έσοδα της Walmart μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου άγγιξαν τα $11,1 δισ. το τρίτο τρίμηνο του 2021, κάτι που υποδεικνύει ετοιμότητα της αγοράς.
Αρκετές είναι και οι εταιρείες μόδας οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να εισέρχονται στο νέο εμπορικό περιβάλλον. Η Gap λάνσαρε την πρώτη της εικονική αγορά τέχνης μέσω NFTs την περασμένη εβδομάδα. H Nike «κλείνει» ήδη τα τρία χρόνια δραστηριότητας στο metaverse μέσω της δημιουργίας του Metaverse Studio και την εξαγορά της εταιρείας δημιουργίας εικονικών υποδημάτων RTFKT τον περασμένο Δεκέμβριο.
Οι Urban Outfitters, Ralph Lauren και Abercrombie & Fitch σκοπεύουν επίσης να λανσάρουν τα δικά τους εικονικά καταστήματα.
Διαβάστε ακόμη
Τζόκοβιτς – Η ώρα των χορηγών: Η Lacoste θέλει να του… μιλήσει (vid)
Πιτσιλής: Στο emvolio.gov.gr το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών (vid)
Λαίλαπα οι ηλεκτρονικές απάτες: «Χάνονται» πάνω από 33.500 ευρώ την ημέρα