Ο αναλυτής και παρουσιαστής του CNBC, Τζιμ Κρέιμερ, υποστήριξε πως μια πιθανή κυβέρνηση της Κάμαλα Χάρις θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά, υποδηλώνοντας ότι οι πολιτικές της θα ήταν καλύτερες για τις εταιρείες πολύ μεγάλης κεφαλαιοποίησης (mega caps) και τις διεθνείς επιχειρήσεις.
«Αν θέλετε να επενδύσετε στην τεχνολογία, θέλετε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα έχει φωνή στην Ουάσιγκτον, όχι κομμένες φωνητικές χορδές υπό τον Τραμπ ή περιορισμένες υπό τον Μπάιντεν», είπε.
«Αν έχετε πολλές μετοχές διεθνών εταιρειών και θέλετε να ψηφίσετε με το χαρτοφυλάκιό σας, η Χάρις είναι πιθανότερο να σας βοηθήσει παρά να σας βλάψει. Αυτό είναι περισσότερο από ό,τι μπορώ να πω για όλους τους άλλους».
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα για το 2024 και υποστήριξε την αντιπρόεδρό του για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Η Χάρις υποστηρίχθηκε γρήγορα από πολιτικούς υψηλού προφίλ από όλη τη χώρα, όπως η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και ο Γκάβιν Νιούσομ, κυβερνήτης της Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με τον Κρέιμερ, ο Μπάιντεν φάνηκε να έχει την πεποίθηση ότι «οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι κακές επιχειρήσεις», αλλά η Χάρις μπορεί να έχει μια «πιο διαφοροποιημένη προσέγγιση».
Ο ίδιος δήλωσε ότι θα μπορούσε να δει την Χάρις να έχει στενή επικοινωνία με τους ηγέτες των μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων.
Υποστήριξε, επίσης ότι η Χάρις φαίνεται να είναι «αληθινός οπαδός της παγκοσμιοποίησης» και μπορεί να έχει μια πιο ευνοϊκή στάση απέναντι σε εταιρείες όπως η Taiwan Semiconductor (TSMC) από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, γερουσιαστή Tζέι Ντι Βανς. Ο Κρέιμερ επεσήμανε ότι ο Βανς είναι ένθερμος υποστηρικτής των μικρότερων, εγχώριων επιχειρήσεων, κάτι που δεν προοιωνίζεται να αποδειχθεί θετικό για εταιρείες με πολλές διεθνείς δραστηριότητες.
«Με ένα ψηφοδέλτιο Τραμπ-Βανς, δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία: Οι παλιοί Ρεπουμπλικάνοι της ελεύθερης αγοράς έχουν εξαφανιστεί», υποστήριξε ο Κρέιμερ στην εκπομπή του στο CNBC. «Στη θέση τους υπάρχει το αφήγημα του ‘Πρώτα η Αμερική’, όπου όλα τα χρήματα και η βιομηχανία μένουν εδώ, οι δασμοί ανεβαίνουν και η κυβέρνηση δυσκολεύει πολύ περισσότερο τις επιχειρήσεις να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό».
Διαβάστε ακόμη
Τελευταία ευκαιρία για 30.000 μεγαλοοφειλέτες: Ρύθμιση ή διαπόμπευση
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ