search icon

Διεθνή

ΗΠΑ: 1,3 εκατ. άνθρωποι ζουν υπό δικαστική κηδεμονία – Τα δικαστήρια ελέγχουν περιουσίες ύψους $50 δισ.

Ωστόσο, ελάχιστες είναι οι πολιτείες που καταγράφουν λεπτομερώς τα στοιχεία αυτά διατηρώντας συγχρόνως, αρχεία με αξιόπιστα δεδομένα αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα

Στην Αμερική, υπάρχουν 1,3 εκατομμύρια ενεργές υποθέσεις που σχετίζονται με την επιμέλεια ενηλίκων. Τα Αμερικανικά δικαστήρια επιβλέπουν τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την έκθεση NCD.

Ωστόσο, ελάχιστες είναι οι πολιτείες που καταγράφουν λεπτομερώς τα στοιχεία αυτά διατηρώντας συγχρόνως, αρχεία με αξιόπιστα δεδομένα αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. «Δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Κυρίως, όμως, δεν υπάρχουν δεδομένα. Και αν σκεφτείτε πόσο τρομακτικό είναι αυτό, ξέρετε, να υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν δικαιώματα, ζουν υπό δικαστική κηδεμονία που δυνητικά θα μπορούσε να είναι άκρως καταχρηστική και δεν υπάρχουν αρχεία για να τους εντοπίσουμε», δήλωσε στο BusinessInsider, η Μάρτσα Σάουθγουικ, διευθύντρια του National Association to Stop Guardianship Abuse.

Ένας βίαιος κηδεμόνας μπορεί να προκαλέσει πόνο σε πολλές οικογένειες ταυτόχρονα, πρoσθέτει. Για παράδειγμα, το 2019, η πρώην κηδεμόνας της Νεβάδα, Απρίλ Παρκς, καταδικάστηκε σε 16 έως 40 χρόνια φυλάκιση για εκμετάλλευση, κλοπή και ψευδορκία. «Δεν μπορώ να την αποκαλέσω κηδεμόνα. Δεν με προστάτεψε. Κάθε μέρα κινδύνευα όλο και περισσότερο», δήλωσε η Μπάρμπαρα Αν Νίλι, ένα από τα δεκάδες άτομα που ήταν υπό τη φροντίδα της Παρκς, σύμφωνα με το Las Vegas Review Journal.

Το ζήτημα όμως, της κακοποίησης ηλικιωμένων από κηδεμόνες σε εθνικό επίπεδο και η έκτασή του είναι άγνωστη λόγω περιορισμένων δεδομένων, σύμφωνα με αναφορά που έγινε το 2016 από το κυβερνητικό γραφείο λογοδοσίας (GAO).

Για το λόγο αυτό, «το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να πάψει να βρίσκεται στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων εφόσον αυτά είναι ήδη υπερφορτωμένα με άλλες υποθέσεις και από ότι φαίνεται δεν μπορούν να εκπληρώσουν το συγκεκριμένο έργο με επιτυχία. Μάλιστα, αυτή είναι η αιτία έλλειψης εποπτείας. Δεν είναι ότι όλοι οι άνθρωποι είναι κακοί, είναι ότι το σύστημα είναι τόσο αναποτελεσματικό που επιτρέπει στους κακούς ανθρώπους να το ξεφύγουν» τονίζει η Σάουθγουικ.

Μέχρι το 2034, όμως, οι ηλικιωμένοι θα είναι περισσότεροι από τα παιδιά για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του γραφείου απογραφής. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη εργατικού δυναμικού άμεσης φροντίδας, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αύξηση του αριθμού των κηδεμονιών που διορίζονται από το δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμα:

Διακοπές με το O’ Pari κάνει ο Μάικλ Τζόρνταν – To Mega Yacht με ελληνική υπογραφή (pics)

Τα 4 «bonus» για όσους σπεύσουν να εφαρμόσουν τα ηλεκτρονικά βιβλία

Aφανιστάν: Νέες εκρήξεις στην Καμπούλ

Exit mobile version