search icon

Διεθνή

Ιαπωνία: «Φρένο» για τον δομικό πληθωρισμό ύστερα από 13 μήνες

Επιμένουν, ωστόσο, οι πιέσεις στις τιμές όπως και στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, έτσι ώστε να εγκαταλείψει την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων

japan.jpg

Ύστερα από 13 μήνες μειώθηκε ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας τον Φεβρουάριο, αλλά οι πιέσεις κόστους παρέμειναν υψηλές, εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών, σε συνδυασμό με μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες αυξήσεις μισθών μεταξύ των μεγάλων ιαπωνικών εταιρειών, αναμένεται να αυξήσει την πίεση της αγοράς στην Τράπεζα της Ιαπωνίας να εγκαταλείψει την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων όταν αναλάβει νέος διοικητής τον επόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, εξαιρουμένων των τιμών των φρέσκων τροφίμων, αυξήθηκε 3,1% τον Φεβρουάριο, επιβραδύνοντας απότομα από την άνοδο 4,2% του Ιανουαρίου, λόγω και των κρατικών επιδοτήσεων για τον περιορισμό των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Ωστόσο, οι τιμές καταναλωτή, εξαιρουμένων των τιμών τόσο των τροφίμων όσο και της ενέργειας, αυξήθηκαν 3,5% τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας την μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση από τον Ιανουάριο του 1982.

Διαβάστε ακόμη:

Η «ταραχή ΠΑΣΟΚ», οι φήμες και τα σενάρια, η Ιντρακάτ κλείνει Ελλάκτωρ και… τα όργανα Καμπουρίδη-Dolphin

ΔΕΗ: Όλο και λιγότερους πελάτες χάνει η επιχείρηση – 262.000 νέες συνδέσεις για το 2022

Νίκος Χρηστάκης: Το «επιθετικό» σχέδιο της HP Hellas που στοχεύει σε ανατροπές στην αγορά

Exit mobile version