search icon

Διεθνή

Οι Ρώσοι μεγιστάνες έγιναν ακόμη πιο πλούσιοι το πρώτο επτάμηνο του έτους – Αύξησαν την περιουσία τους κατά $26,245 δισ.

Στη βαθμολογία του BBI περιλαμβάνονται 500 από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μεταξύ τους και 26 Ρώσοι πολίτες, ο συνολικός πλούτος των οποίων την 1η Αυγούστου ανέρχεται σε 361,76 δισεκατομμύρια δολάρια

Μπορεί οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2022 μέχρι και σήμερα να είναι πολλές, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους Ρώσους ολιγάρχες να αυξάνουν τον πλούτο τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της αξιολόγησης Bloomberg Billionaires Index (BBI), που επεξεργάστηκε το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, ο συνολικός πλούτος των πλουσιότερων επιχειρηματιών της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 26,245 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε και πάλι ο πρώην δικαιούχος της EuroChem και της Siberian Coal Energy Company (SUEK) Αντρέι Μελνιτσένκο (αποχώρησε από τον κατάλογο των συνιδιοκτητών στις 9 Μαρτίου 2022, υπαγόμενος στις κυρώσεις της ΕΕ), ο οποίος – κατέλαβε την έκτη θέση στην αξιολόγηση – είδε τον πλούτο του να αυξάνεται κατά 6,37 δισεκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας, έτσι, στα 25,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο δείκτης BBI υπολογίζεται με βάση την αξία των μετοχών των εταιρειών στα σχήματα των οποίων συμμετέχουν οι συγκεκριμένοι μεγιστάνες. Συνολικά, στη βαθμολογία του BBI περιλαμβάνονται 500 από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μεταξύ τους και 26 Ρώσοι πολίτες, ο συνολικός πλούτος των οποίων την 1η Αυγούστου ανέρχεται σε 361,76 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι τρεις πρώτοι Ρώσοι δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Έτσι, ο πλουσιότερος από τους επιχειρηματίες παραμένει ένας από τους κύριους ιδιοκτήτες της εταιρείας «Norilsk Nickel», ο Βλαντιμίρ Ποτάνιν, καθώς η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 498 εκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους, στα 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε και πάλι ο συνιδιοκτήτης της εταιρείας «Lukoil» Βαγκίτ Αλεκπερόβ (αύξηση της περιουσίας κατά 3,24 δισ. δολάρια, στα 27,9 δισ. δολάρια) και στην τρίτη θέση βρέθηκε και πάλι ο δικαιούχος της εταιρείας χαλκού NLMK, Βλαντίμιρ Λισίν (αύξηση κατά 3,05 δισ. δολάρια, στα 27 δισ. δολάρια).

Ταυτόχρονα, ένας νέος επιχειρηματίας εμφανίστηκε στην κατάταξη – καταλαμβάνοντας την 17η θέση – και πρόκειται για τον ιδρυτή του Telegram, Πάβελ Ντουρόβ, η περιουσία του οποίου εκτιμάται σε 9,15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κύριος δικαιούχος της εταιρείας χάλυβα, Severstal, Αλεξέι Μορντασόβ, ανέβηκε στην τέταρτη θέση από την πέμπτη, με την περιουσία του να αυξάνεται κατά 5,89 δισ. δολάρια στα 26,8 δισ. δολάρια. Αντίθετα, στην πέμπτη από τέταρτη θέση έπεσε ο συνιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου Novatek, Λεοντίντ Μίκελσον, του οποίου το κεφάλαιο μειώθηκε κατά 1,79 δισ. δολάρια στα 25,7 δισ. δολάρια.

Ακολούθως, ο Μιχαήλ Προχόροβ της επενδυτικής Onexim Group ανέβηκε στην έβδομη θέση από την όγδοη: η περιουσία του αυξήθηκε κατά 1,78 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 17,5 δισεκατομμύρια, ενώ την ίδια στιγμή, ο Αλισέρ Ουσμανόβ των Metalloinvest και Megafon έπεσε στην όγδοη θέση από την έβδομη: η περιουσία του μειώθηκε περισσότερο από την αρχή του έτους – κατά 4,86 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 16,2 δισεκατομμύρια.

Στην ένατη θέση παραμένει ο ιδρυτής της εταιρείας «Alfa Group», Μιχαήλ Φρίντμαν, η περιουσία του οποίου αυξήθηκε κατά 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 13,8 δισεκατομμύρια. Στη δέκατη θέση παραμένει ο επιχειρηματίας Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ (αύξηση της περιουσίας κατά 732 εκατομμύρια δολάρια, στα 12,3 δισεκατομμύρια).

Διαβάστε ακόμη

Στην τελική ευθεία το κλείσιμο της συναλλαγής για τα 570 ακίνητα του project Skyline

Ελληνικές startups: Πώς ανέβασαν ταχύτητα οι χρηματοδοτήσεις – Ποιες εταιρείες σήκωσαν τα μεγαλύτερα ποσά (pics)

«Εκδοτική Βορείου Ελλάδος»: Μια δεκαετία μετά την πτώχευση, στο σφυρί τα βιομηχανικά ακίνητα στη ΒΙΠΕ Κιλκίς (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version