search icon

Διεθνή

Η ριζική μεταμόρφωση της Victoria’s Secret (Instagram pics)

Μετά από ένα υπέρλαμπρο παρελθόν επιτυχίας με πασαρέλες και λάμψης ήρθε η στιγμή για τη ριζική μεταμόρφωση της Victoria's Secret

Η αμερικανική αλυσίδα εσωρούχων, Victoria’s Secret, ξόδεψε τα τελευταία δύο χρόνια σε μια προσπάθεια να κερδίσει πίσω τους νέους καταναλωτές που προτιμούσαν πιο μοντέρνους οίκους όπως το Savage X Fenty και το Parade, σύμφωνα με το CNN.

Υπήρξαν κάποιες επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένης μιας καμπάνιας για το λανσάρισμα της «νέας» Victoria’s Secret με την ποδοσφαιρίστρια Μέγκαν Ραπίνοε, το τρανσέξουαλ μοντέλο Βαλεντίνα Σαμπάιο και άλλα μοντέλα-εκπρόσωπους, αλλά οι ευνοϊκές κριτικές από τους διαδικτυακούς κριτικούς δεν μεταφράστηκαν ποτέ σε πωλήσεις: η μάρκα προβλέπει έσοδα 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτό το οικονομικό έτος, μειωμένα κατά περίπου 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και πολύ κάτω από τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια του 2020.

Σε πιο πρόσφατες καμπάνιες έχουν εμφανιστεί μοντέλα όπως η Χέιλι Μπίμπερ και η Έμιλι Ραταϊκόφσκι, οι οποίες θα ταίριαζαν απόλυτα με τη Χάιντι Κλουμ και την Αντριάνα Λίμα στο σόου του 2007, καθώς και πρεσβευτές της νέας εμφάνισης, όπως τα plus-size μοντέλα Παλόμα Έλσεσερ και Άλι Τέιτ-Κάτλερ.

Το Victoria’s Secret: The Tour ’23

Μια προσπάθεια να ξανά ζωντανέψει η πασαρέλα που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, έπεσε κάπου ανάμεσα στην ακμή της μάρκας την εποχή των αρχών της δεκαετίας του ’80 και στην ουτοπία για προϊόντα χωρίς αποκλεισμούς.

Αλλά σε μια παρουσίαση σε επενδυτές στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, ήταν σαφές ποια εκδοχή της μάρκας Victoria’s Secret βλέπουν τα στελέχη της ως το μέλλον της.

«Η σεξουαλικότητα μπορεί να είναι χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε ο Γκρεγκ Ούνις, πρόεδρος της Victoria’s Secret και της Pink, της υπο-μάρκας της εταιρείας που απευθύνεται σε νεότερους καταναλωτές. «Η σεξουαλικότητα μπορεί να γιορτάσει τις διαφορετικές εμπειρίες των πελατών μας και σε αυτό εστιάζουμε».

Ο πρωταρχικός στόχος; Να βελτιωθεί η κερδοφορία και να ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις. Αυτό σημαίνει επενδύσεις σε νέες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των activewear και του μαγιό, ενημέρωση των σχεδόν 1.400 καταστημάτων Victoria’s Secret και Pink και άνοιγμα 400 νέων τοποθεσιών εκτός Βόρειας Αμερικής. Τα κόστη θα μειωθούν επίσης και, κρίνοντας από τα μηνύματα στην παρουσίαση στους επενδυτές, θα αναληφθούν λιγότερα ρίσκα όσον αφορά την εικόνα της μάρκας.

«Παρά τις καλύτερες προσπάθειες όλων μας, αυτό δεν ήταν αρκετό για να ξανά ζωντανέψει το brand», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μάρτιν Γουότερς.

Νέα ρούχα, νέα καταστήματα

Ο Γουότερς μίλησε για έναν τομέα λιανικής πώλησης που αντιμετωπίζει προκλήσεις και για μια καταναλώτρια που επιλέγει εναλλακτικές λύσεις σε χαμηλές τιμές, καθώς το πορτοφόλι της συνεχίζει να πιέζεται από τον πληθωρισμό.

Για να ξανακερδίσει αυτή την πελάτισσα, η Victoria’s Secret προσφέρει στις πελάτισσές της προϊόντα πέρα από σουτιέν, εσώρουχα και πιτζάμες.

Αυτό σημαίνει ότι επιστρέφει στα μαγιό και τα activewear, δύο κατηγορίες από τις οποίες η εταιρεία λιανικής εξήλθε τα τελευταία χρόνια. «Κάποια στιγμή, τα activewear ήταν μια επιχείρηση 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία, με μερίδιο 16% της αγοράς αθλητικών σουτιέν. Σήμερα, ο τομέας αυτός είναι πολύ μικρότερος και κατέχει μερίδιο μόλις 4 τοις εκατό», δήλωσε ο Ούνις.

Επιπλέον, η μάρκα σκοπεύει να αυξήσει άλλες προσφορές ενδυμάτων, όπως loungewear, πουλόβερ, slip dresses και κορσέδες – κομμάτια που «γειτνιάζουν με το δυνατό της σημείο στα εσώρουχα», δήλωσε η Ούνις. Στο πλαίσιο της Pink, η Victoria’s Secret θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της γκάμας των fleece, τις φόρμες και άλλων casual κομματιών.

Ίσως η πιο δραστική απομάκρυνση από τη Victoria’s Secret του παρελθόντος είναι η νέα της εμφάνιση στα καταστήματα. Η μάρκα άρχισε να ανανεώνει τα σημεία λιανικής πώλησης το 2021, εξαλείφοντας τη σκοτεινή, αυστηρή αίσθηση των καταστημάτων που μπορεί να ήταν μοντέρνα τη δεκαετία του ’80, αλλά δεν έχει πλέον απήχηση στους σημερινούς αγοραστές.

Το «κατάστημα του μέλλοντος» του λιανοπωλητή θα διαθέτει φωτεινό αλλά ζεστό φωτισμό, απαλή διακόσμηση, μια ευρύτερη είσοδο και μια συνολικά φιλόξενη ατμόσφαιρα. «Ακόμη και τα φωτιστικά είναι μικρότερα και στρογγυλεμένα, βαμμένα σε απαλό ροζ χρώμα για να προκαλέσουν οικειότητα με τον καταναλωτή», δήλωσε ο Άλμπερτ Γκίλκι, ανώτερος αντιπρόεδρος σχεδιασμού και κατασκευής καταστημάτων της εταιρείας.

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

Η Victoria’s Secret ξεκίνησε τη σύγχρονη ανανέωσή της εν μέρει λόγω του ανταγωνισμού από νεοεισερχόμενες ψηφιακές εταιρείες – μάρκες όπως η ThirdLove και η Parade, που προσελκύουν τους καταναλωτές με μάρκετινγκ χωρίς αποκλεισμούς και με προοδευτική γλώσσα.

Η απειλή της αναστάτωσής τους, ωστόσο, έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό τους τελευταίους μήνες, καθώς η έκρηξη του direct-to-consumer συνεχίζει να διαδραματίζεται και το κόστος του ψηφιακού μάρκετινγκ έχει γίνει μη βιώσιμο για τις μάρκες με παρουσία μόνο στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η Parade πωλήθηκε πρόσφατα στην Ariela & Associates International, μια εταιρεία αδειοδότησης σουτιέν που κατασκευάζει προϊόντα για την Fruit of the Loom.

Αλλά η μάρκα Savage X Fenty της Ριάνα παραμένει μια υπολογίσιμη δύναμη, και η Aerie αποτελεί ισχυρό ανταγωνισμό για την Pink με νεότερους καταναλωτές. Ένας δυνητικά ακόμη πιο τρομερός ανταγωνιστής κερδίζει επίσης έδαφος: Η Skims, η μάρκα shapewear που συνιδρύθηκε από την Κιμ Καρντάσιαν, συγκέντρωσε χρηματοδότηση τον Ιούλιο με αποτίμηση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μάρκα προβλέπει ότι θα φτάσει τα 750 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις φέτος, πολύ κάτω από τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια της Victoria’s Secret, αλλά πολύ μπροστά από πολλούς άλλους επίδοξους διεκδικητές. Μια δημόσια εγγραφή θα έδινε στη Skims τους πόρους για να ανοίξει γρήγορα καταστήματα και να αντιμετωπίσει άμεσα τη Victoria’s Secret.

«Ο τρόπος με τον οποίο η Victoria’s Secret θα επιχειρήσει να εισέλθει στον τομέα των ενδυμάτων θα είναι συντηρητικός στον τρόπο», είπε ο Ούνις, «και θα ακολουθήσει μια προσέγγιση δοκιμής και εκμάθησης».

Παρ’ όλα τα προβλήματά της τα τελευταία χρόνια, η Victoria’s Secret εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης εσωρούχων στη Βόρεια Αμερική, με μερίδιο αγοράς περίπου 20%, σύμφωνα με τη δική της ανάλυση.

«Δεν διαφοροποιηθήκαμε επαρκώς σε αυτή τη δύσκολη αγορά», δήλωσε ο Γουότερς. «Η φιλοδοξία μας να είμαστε η κορυφαία εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων εσωρούχων στον κόσμο παραμένει αμετάβλητη».

Διαβάστε ακόμη  

H Ε.Ε. πρέπει να σταματήσει να αγνοεί τη ναυτιλία (pics)

Οι Έλληνες προτιμούν τα βόρεια προάστια για αγορά πολυτελών κατοικιών

ΔΕΗ: Πέφτουν οι υπογραφές για την εξαγορά της ρουμανικής Enel

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version