search icon

Διεθνή

Οι Ουκρανοί ολιγάρχες και οι πλούσιοι επιχειρηματίες εγκαταλείπουν με lear jets τη «ζώνη του πυρός»

Ποια; ηχηρά ονόματα «το σκάνε» από τη χώρα με ό,τι μέσο διαθέτουν - Τουλάχιστον 20 ναυλωμένες πτήσεις  λέγεται ότι αναχώρησαν από το Κίεβο την Κυριακή

Οι Ουκρανοί ολιγάρχες και οι πλουσιότεροι επιχειρηματίες διαφεύγουν από την Ουκρανία, καθώς οι εντάσεις με τη Ρωσία φτάνουν σε ένα κρίσιμο σημείο και οι χώρες της Δύσης, η μια μετά την άλλη, προειδοποιούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την περιοχή, όπως γράφει η ιστοσελίδα Ukrainskaya Pravda, την οποία επικαλείται ο ισότοπος Moscow Times.

Τουλάχιστον 20 ναυλωμένες πτήσεις λέγεται ότι αναχώρησαν από το Κίεβο την Κυριακή,  περισσότερες από κάθε άλλη φορά τα τελευταία έξι χρόνια παρατηρήσεων πτήσεων, με βάση τα αρχεία καταγραφής πτήσεων.

Οι δύο πλουσιότεροι άνδρες της Ουκρανίας, ο Ρινάτ Αχμέτοφ και ο Βίκτορ Πιντσούκ συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που έχουν ήδη αναχωρήσει από τη χώρα.

Ο μεγιστάνας της ναυτιλίας Αντρέι Στάνβιτσερ και ο ισχυρός άνδρας του αγροτικού τομέα της χώρας, Βαντίμ Νεστερένκο επίσης αναχώρησαν την Κυριακή.

Και ο δισεκατομμυριούχος Ιγκόρ Αμπράμοβιτς, βουλευτής του φιλορωσικού κόμματος της Αντιπολίτευσης, λέγεται ότι ναύλωσε ένα αεροπλάνο για μέλη του κόμματος και τις οικογένειές τους με προορισμό τη Βιέννη. Στην πτήση επέβαιναν συνολικά 50 άνθρωποι.

Ο μεγιστάνας της μεταλλουργίας Βαντίμ Νοβίνσκι και ο δισεκατομμυριούχος Βίκτορ Πιντσούκ πιστεύεται ότι έχουν ήδη φύγει από την Ουκρανία. Κάποιοι εκ των ισχυρών που κατονομάστηκαν στις τελευταίες αναφορές, διαψεύδουν ότι εγκατέλειψαν τη χώρα, όπως ο Στάνβιτσερ που είπε ότι έφυγε με προγραμματισμένη πτήση για επαγγελματικούς λόγους κι ότι θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες.

Ο επιχειρηματίας και πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπόρις Κολέσνικοβ, το αεροπλάνο του οποίου επίσης αναχώρησε από το Κίεβο την Κυριακή, ανέφερε ότι το αεροσκάφος του πήγε στην Πράγα για συντήρηση και ότι ο ίδιος βρίσκεται ακόμα στην Ουκρανία. Όπως έγραψε εκνευρισμένος στο Fecbook, ο Τύπος που «χειραγωγεί και εξαπατά, ψεύδεται ως συνήθως. Είμαι στο Κίεβο και δεν πρόκειται να πάω πουθενά έως την 1η Μαρτίου»

Η Ελβετία, η Αυστρία και η νότια Γαλλία ήταν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις εν λόγω πτήσεις.

Την ώρα που οι διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση της κρίσης αποτυγχάνουν να σημειώσουν επιτυχία στην αποκλιμάκωση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, ο ολλανδικός αερομεταφορέας KLM έγινε η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία το Σαββατοκύριακο που ανέστειλε επ’ αόριστον τις πτήσεις προς το Κίεβο.

Αναλυτές του κλάδου πιστεύουν ότι και άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται σύντομα να απαγορεύσουν τις πτήσεις προς την Ουκρανία λόγω του αυξανόμενου κόστους για τους ασφαλιστές.

Διαβάστε ακόμη:

Ενέργεια: Στη σκιά της ουκρανικής κρίσης η ελληνική αγορά ενέργειας

Κωνσταντίνος Τσεκλένης: Στα «δίχτυα» των πλειστηριασμών για το νεοκλασικό στο Μεταξουργείο (pics)

Νέο άλμα τιμών τον Ιανουάριο – Γιατί η σύγκριση με τις άλλες χώρες «κόβει τη φόρα» για οριζόντια μέτρα στήριξης

 

Exit mobile version