search icon

Διεθνή

Οι καταστροφικές πολιτικές Ερντογάν για την τουρκική λίρα – Ο λαός ζητά παραίτηση (vids)

Μετά από έντεκα διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, η τουρκική λίρα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η τουρκική λίρα, καταγράφοντας βουτιά 15%, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπεραμύνθηκε της πολιτικής των μεγάλων μειώσεων στα επιτόκια, βυθίζοντας την τουρκική οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση.

Μετά από έντεκα διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, η τουρκική λίρα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών -και για τον Νοέμβριο- έχοντας χάσει περίπου το 1/3 της αξίας της, συμπεριλαμβανομένης της βουτιάς σχεδόν κατά 26% από την αρχή της περασμένης εβδομάδας.

Καζάνι που βράζει η Τουρκία

Η Τουρκία θυμίζει καζάνι του βράζει καθώς πολίτες από διάφορες επαρχίες της χώρας ξεσηκώθηκαν το βράδυ της Τρίτης ενάντια στις πολιτικές του Τούρκου προέδρου και διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους ζωής και την οικονομική ύφεση.

Νωρίτερα, πολίτες πραγματοποίησαν διαδήλωση μπροστά από την Κεντρική Τράπεζα στην Άγκυρα, ζητώντας την παραίτηση Ερντογάν, ενώ η πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη, έκλεισε από αστυνομικά οδοφράγματα.

Στην περιοχή Κουρτουλούς, όπου παλιά διέμεναν Έλληνες, οι γυναίκες εξέφρασαν την οργή τους για την κατάσταση που βιώνουν, χτυπώντας κατσαρολικά και ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Έκτακτες συσκέψεις της αντιπολίτευσης

Υπό αυτό το πρίσμα, ο αρχηγός του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ακύρωσε τα προγράμματά του και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του κόμματός του αύριο, ενώ επιτέθηκε στο Τούρκο πρόεδρο φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την Ελλάδα.

«Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί, η Ελλάδα είναι σε άθλια κατάσταση, η Ελλάδα χρεοκόπησε. Στην Ελλάδα ο βασικός μισθός είναι κατά 2,7 φορές μεγαλύτερος, δηλαδή περίπου 3 φορές μεγαλύτερος από το βασικό μισθό της Τουρκίας. Ποιος είναι σε άθλια κατάσταση;» είπε χαρακτηριστικά.

Καφές, ζάχαρη και λάδι με δελτίο

Με το … «μέτρο» η πώληση ζάχαρης, λαδιού και καφέ στην Τουρκία, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατρακύλας της τουρκικής λίρας.  Οι περιορισμοί ξεκίνησαν αρχικά με την ποσότητα ζάχαρης και λαδιού που μπορεί ν’ αγοράσει κάθε Τούρκος καταναλωτής και συνεχίστηκε με τον καφέ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Credit Suisse: Οι προοπτικές για μετοχές, νομίσματα, ομόλογα και μεγάλες οικονομίες το 2022

«Kαβείρια Palace»: Το λαμπερό resort που προσπάθησε να σώσει ο Ψωμιάδης ξανά στο σφυρί με τιμή… Black Friday (pics)

Στην Dimand το ΜΙΝΙΟΝ με περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ

Exit mobile version