search icon

Διεθνή

Η κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Μια χούφτα κάσιους θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο για τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο και τον πρόωρο θάνατο

Μια χούφτα κάσιους θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο για τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο και τον πρόωρο θάνατο.

Μια νέα μελέτη από το Imperial College του Λονδίνου διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν τουλάχιστον 20 γραμμάρια καρύδια καθημερινά, μείωσαν τις πιθανότητές για καρδιακή νόσο κατά 30%, για τον καρκίνο κατά 15% και για τον πρόωρο θάνατο κατά 22%.

Οι ερευνητές συνέλεξαν τα στοιχεία από 29 μελέτες που περιελάμβαναν περισσότερους από 800.000 συμμετέχοντες.

«Οι ξηροί καρποί και τα φιστίκια είναι πλούσια σε λίπη, σε φυτικές ίνες, σε μαγνήσιο και πολυακόρεστα, τα οποία είναι θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για την αντιμετώπιση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και τα οποία μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης», είπε στην Telegraph, ο συν-συγγραφέας της μελέτης Dagfinn Aune. «Μερικοί ξηροί καρποί, κυρίως τα καρύδια και τα πεκάν, έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να καταπολεμήσουν το οξειδωτικό στρες και ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου».

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταβροχθίζετε φιστίκια. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι δεν υπήρχε κανένα πρόσθετο όφελος για την υγεία από την κατανάλωση περισσότερων από 20 γραμμαρίων καρυδιών καθημερινά.

Exit mobile version