search icon

Διεθνή

Google: Δίκτυο κινεζικής παραπληροφόρησης ήθελε, αλλά δεν έγινε viral

Η χαμηλή ποιότητα εικόνας, ήχου και μοντάζ συνέβαλε στην αδυναμία της κινεζικής προπαγανδιστικής προσπάθειας

Mπλόκο σε πάνω από 50.000 αναρτήσεις κινεζικής ομάδας προπαγάνδας προχώρησε η θυγατρική της Alphabet, Google, και πολιτικής παραπληροφόρησης το 2022, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η ομάδα, γνωστή ως “Spamouflage Dragon” ή “Dragonbridge”, διέδιδε spam και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολιτικού περιεχομένου, ευθυγραμμισμένου με τα συμφέροντα του Πεκίνου,  σύμφωνα με άρθρο ερευνητών.

Ορισμένοι λογαριασμοί διέσπειραν άρθρα στα οποία προβάλλονταν ισχυρισμοί ότι η ευλογιά των πιθήκων έχει ως πηγή τις ΗΠΑ, ότι ο εκπατρισμένος Κινέζος δισεκατομμυριούχος Guo Wengui χρηματοδοτούσε τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, ενώ σε άλλα προτεινόταν ή ένοπλη επανενοποίηση της Κίνας με την Ταϊβάν, όπως σημειώνει η Threat Analysis Group της Google.

Το περιεχόμενο δεν κατάφερε να αποκτήσει μαζική απήχηση, αποτυγχάνοντας να αποκτήσει οργανική δημοφιλία από πραγματικούς χρήστες.

Τα περισσότερα από τα κανάλια της Dragonbridge στο YouTube είχαν μηδενικό αριθμό συνδρομητών και άνω του 80% των βίντεο είχαν λιγότερα από 100 views. Σχεδόν όλες οι αναρτήσεις της Dragonbridge στο Blogger είχαν λιγότερα από 10 views.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant, την οποία η Google εξαγόρασε το 2022, παρακολουθεί την Dragonbridge ήδη από το 2019.

Μέσω ανάλογων βίντεο το 2020, η Κίνα επετίθετο στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Graphika.

Διαβάστε ακόμη

Άλμα 5 δισ. ευρώ στις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Προσωπική διαφορά: Πρόσθετη παρέμβαση για τις συντάξεις προαναγγέλλει ο Χατζηδάκης

Mytilineos: Ισχυρό το outlook και για το 2023 – Τι περιμένουν οι αναλυτές

Exit mobile version