Το ότι το φαγητό της γιαγιάς είναι το καλύτερο, είναι μια γενική παραδοχή. Ποιος δε θυμάται με νοσταλγία τα υπέροχα κυριακάτικα μεσημέρια, όπου οι γιαγιάδες έβαζαν όλη τους την τέχνη για να ευχαριστήσουν παιδιά και εγγόνια με το πεντανόστιμο φαγητό τους;
Σε αυτήν την ιδέα βασίστηκε λοιπόν ο ιδιοκτήτης του Enoteca Maria, Jody Scaravella στο Staten Island ο οποίος έχει προσλάβει αποκλειστικά και μόνο γιαγιάδες για την κουζίνα του εστιατορίου του.
Ο Jody Scaravella επηρεάστηκε από τη δική του γιαγιά, η οποία είχε την απόλυτη επιμέλεια του νοικοκυριού, όταν μεγάλωνε.
Εκείνη τον ενέπνευσε να καλέσει γιαγιάδες από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο για να μαγειρεύουν στο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη.
Αυτές είναι από τον Ισημερινό, την Αλγερία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Συρία. Αυτό που είναι μαγικό είναι ότι οι περισσότεροι πελάτες επιστρέφουν, επισημαίνει ο ιδιοκτήτης.