search icon

Διεθνή

G7: Συναίνεση για το ντάμπινγκ στην Κίνα και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Εύσημα στον Μπάιντεν μετά το «πλήρες χάος» του Τραμπ

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν στην ανάγκη για κοινή προσέγγιση της Κίνας που πωλεί εξαγωγές σε αθέμιτα χαμηλές τιμές και για τις καταχρήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε ζητώντας να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι ηγέτες των Επτά μεγαλύτερων προηγμένων οικονομιών του κόσμου συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη συντονισμού σχετικά με την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να διασφαλιστεί ότι οι δημοκρατίες αλληλοϋποστηρίζονται.

«Θα έλεγα ότι υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά τη βούληση για καταγγελία των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των παραβιάσεων των θεμελιωδών ελευθεριών που επικαλούνται τις κοινές αξίες μας», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Υπήρχε δέσμευση για ανάληψη δράσης ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτό που βλέπουμε». Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η G7 προχώρησε πολύ σε σχέση με πριν από τρία χρόνια, όταν το τελικό ανακοινωθέν δεν είχε καμιά αναφορά για την Κίνα.

Σύμφωνα με τη νομική δομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ο χαρακτηρισμός της Κίνας ως “οικονομία εκτός αγοράς” επιτρέπει στους εμπορικούς της εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό πλαίσιο για να καθορίσουν εάν οι εξαγωγές της Κίνας πωλούνται σε αθέμιτα χαμηλές τιμές, εάν αυτό ισχύει, να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί αντιντάμπινγκ.

Εύσημα στον Μπάιντεν

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έφερε έναν εντελώς διαφορετικό τόνο στη σύνοδο κορυφής της G7 σε σχέση με τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ, επιτρέποντας την ειλικρινή και συνεργατική συζήτηση για τα παγκόσμια ζητήματα χωρίς να σπείρει χάος που προκαλεί αναστάτωση, δήλωσε πηγή με γνώση των συζητήσεων στο Reuters.

«Κάποτε ήταν πλήρες χάος», είπε η πηγή. Πριν, ήμασταν πάντα σε εγρήγορση, όλη την ώρα προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τη G7 άθικτη – τώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό”.

«Μπορείτε να έχετε μια ειλικρινή συνομιλία χωρίς να χρειάζεται να αρχίσετε λέγοντας: ‘Όχι. Η Ρωσία δεν θα επιστρέψει στην G7», πρόσθεσε η πηγή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε ακόμα:

Αντιδράσεις για το βίντεο του Συνεδρίου Υπογονιμότητας – Αποσύρει την αιγίδα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Πρεμιέρα τη Δευτέρα – Τι αλλάζει από φέτος (vid)

Ελληνικά ομόλογα: Αποδόσεις 39% τα τελευταία δύο έτη και 120% την τελευταία πενταετία

Exit mobile version