Τους τελευταίους μήνες, η Σαουδική Αραβία εστιάζει τις προσπάθειές στην αναδιαμόρφωση της χώρας μέσω του σχεδίου «Kingdom’s Vision 2030» το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στη συνολική ανάπτυξη του κράτους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του CNN, το Βασίλειο επιθυμεί να προσελκύσει 100 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, πριν το 2030. Πρόκειται για έναν αρκετά μεγαλόπνοο στόχο, δεδομένου ότι η χώρα υποδέχθηκε τους πρώτους τουρίστες με eVisa μόλις το 2019.

Φουτουριστικά και μερικές φορές αμφιλεγόμενα νέα project, όπως το NEOM, η πόλη μήκους 170 χιλιομέτρων, το The Line καθώς και το χειμερινό θέρετρο Trojena, βρίσκονται στα «σκαριά» παράλληλα και με άλλα έργα που σχετίζονται με την ιστορία του έθνους, όπως οι τάφοι των Ναμπαταίων στην AlUla και οι πόλεις όαση Khaybar και Tayma. Στόχος των έργων αυτών, θεωρείται η προσέλκυση εκατοντάδων νέων επισκεπτών καθώς και η ανάπτυξη του κράτους της Σαουδικής Αραβίας σε όλους τους τομείς.

Στο μεταξύ, στην άκρη της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα ακόμη giga-project που στοχεύει να προσελκύσει 27 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, σε μια τοποθεσία 14 τετραγωνικών χιλιομέτρων γεμάτη με ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα. Η πόλη Ντιρίγια θεωρείται η γενέτειρα του έθνους αφού είναι η πατρογονική έδρα της δυναστείας των Αλ Σαούντ και η έδρα του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο At-Turaif, το μέρος του πρώτου Σαουδικού Κράτους, που ιδρύθηκε το 1727.

Η συγκεκριμένη πόλη επομένως, έχει τεράστια σημασία για τη σύγχρονη Σαουδική Αραβία, τόσο ιστορικά όσο και πολιτιστικά. Στόχος του έργου, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 63,2 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι οι ασύγκριτες πολιτιστικές εμπειρίες στους επισκέπτες και η ταυτόχρονη ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης του Βασιλείου.

Ο Τζέρι Ιντζερίλο, ο οποίος ηγείται της ομάδας που θα δημιουργήσει το έργο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε επισκέπτες από όλο τον κόσμο ώστε να γίνουν μάρτυρες της ομορφιάς της αλλά και μέρος της κληρονομιάς που αντιπροσωπεύει». 

Περίπου 38 νέα ξενοδοχεία και θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν στη Ντιρίγια, μεταξύ αυτών και παραρτήματα διάσημων ξενοδοχειακών ομίλων όπως Ritz-Carlton, Park Hyatt και Raffles, καθώς και 6 μουσεία, 26 πολιτιστικά αξιοθέατα, περισσότερα από 400 καταστήματα πολυτελείας και πάνω από 100 παζάρια.

Έξι πάρκα θα εκτείνονται σε 2,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα, γεμάτα με δεκάδες χιλιάδες δέντρα και θα διασχίζονται από μονοπάτια για περπάτημα, ποδηλασία και ιππασία. Το εν λόγω έργο υπόσχεται να μεταμορφώσει ριζικά την πόλη Ριάντ δίνοντας μία νέα πνοή σε ολόκληρη την περιοχή.

Διαβάστε ακόμη

Αποκάλυψη για σύγκρουση τρένων: To μοιραίο σήμα του σταθμάρχη – «Περνάς κόκκινο έως και Νέους Πόρους»

Οι πρώτες ενδείξεις για την εθνική τραγωδία

Η Κομισιόν έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο για τις σιδηροδρομικές μεταφορές πριν 15 ημέρες